Освітня фундація GoGlobal запустила програму для старших школярів з наздоганяння освітніх втрат

image
17 Серпня 2023, 09:06
Поділитися:

17 серпня 2023 г. 09:00

Для учнів 10-11 класів пройшов перший кемп формату Catch-up з наздоганяння освітніх втрат. Його запустила освітня фундація GoGlobal.

Про це KВ стало відомо з релізу GoGlobal.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Цей кемп – частина довготермінової Програми надолуження освітніх втрат. У рамках неї діти з міст та сіл які перебували в окупації або у яких проходили бойові дії, зможуть здобути необхідні їм знання. Зокрема, пропрацювати шкільну програму з англійської та української мови й математики. Підготуватись до фінального шкільного року та до вступу до ВНЗ.

Перший кемп пройшов офлайн в безпечній локації на Закарпатті. Участь у пілотному таборі взяло майже 60 дітей з семи прикордонних до країн-агресорів громад Чернігівщини. Частина цих громад були під окупацією, у частині точились запеклі бої, тож діти були позбавлені як фізичного відвідування шкіл, так і онлайн навчання щонайменше кілька місяців. Дехто і досі має дуже обмежений доступ до навчання.

Саме тому GoGlobal запустила програму, що стане підтримкою українських школярів, які зараз вчаться у 10-11 класах.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Останні кілька років навчання критично важливі для старшокласників. В 10-11 класах діти обирають свій шлях, майбутню професію, готуються до вступу у вищі навчальні заклади. Вони вже втратили кілька років повноцінного навчання, тож ми маємо допомогти їм наверстати як офіційну шкільну програму, так і надати навички для того, щоби вони могли самостійно вчитися, планувати свій час, керувати проєктами. Це допоможе їм стати тим поколінням, яке відновить Україну після перемоги – а саме цього вони і хочуть, про це говорять”, – розповіла директорка GoGlobal Тетяна Коврига.

Основна складова Програми надолуження освітніх втрат GoGlobal саме офлайн кемпи, під час яких діти разом з вчителями проходять ті теми з шкільної програми, які вони пропустили через повномасштабну війну.

Окрім занять, з молодими людьми працюють психологи, юнаки та дівчата займаються арттерапією. Згуртувавшись у команди вчаться лідерству, командній роботі, пітчингу власних проєктів та навичкам презентації. Передбачений час і на відпочинок, перезавантаження та спілкування.

Молоді люди впевнені, що програма пішла їм на користь. Кажуть – розібрались з питаннями, які не могли здолати самостійно, знайшли нових друзів та здобули корисні навички.

“Я на дистанційному навчанні з 24 лютого. Десятий клас закінчила на самоосвіті. До кінця квітня минулого року не було зв’язку зовсім, ми перебували в окупації. Мали дуже обмежену кількість продуктів і було дуже важко жити, а тут ще й вчитися потрібно, тому можна сказати, що я не вчилась. Мені у кемпі подобається більше, ніж я очікувала. Думала будуть складні уроки, але наші вчителі знайшли до нас підхід, і я з задоволенням йду на них”, – розповідає Вероніка, учениця 11 класу з Добрянської ОТГ.

“Це дійсно дуже круто, у нас гарні тренери, вчителі, які допомагають підтягнути українську, математику, англійську. А також дуже гарно працювати в команді, коли один одного підтримуєш і допомагаєш”, – додає Аліна, учениця 11 класу з Городнянської ОТГ.

За її словами, складнощі з навчанням почались ще під час пандемії, тоді вдалось перелаштуватись на дистанційну освіту, але це було непросто. Під час повномасштабного вторгнення, без світла та звʼязку, довгий час навчатись було просто неможливо. І тепер школярі зі свого боку також роблять все можливе, або отримати ті знання, які їм будуть так необхідні у житті.

GoGlobal — освітня фундація, мета якої є сформувати соціальний інтелект, творчі та підприємницькі навички у дітей та молоді України. Допомогти поколінню дітей, які зростають зараз та вже беруть участь у допомозі ЗСУ, відновленні своїх громад та готові будувати повоєнну країну, стати лідерами нової України. Для цього GoGlobal працює як зі школярами та молоддю, так і з вчителями.

Фото: надане GoGlobal

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона