Освітні заклади Київщини отримали 1902 набори Lego Play Box для учнів перших класів

image
19 Жовтня 2020, 17:08
Поділитися:

У жовтні 2020 року в рамках Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством освіти і науки України та компанією The LEGO Foundation освітні заклади Київщини отримали 1902 набори Lego PlayBox для учнів 1-х класів загальної середньої освіти.

 LEGO-технологія поєднує в собі елементи гри та експериментування. Заняття в ігровій формі створюють атмосферу психологічного комфорту і проходять без нервового напруження, що позитивно позначається на якості засвоєння матеріалу.

Конструктори LEGO урізноманітнюють та оптимізують світній процес, роблять його цікавішим для школярів, сприяють їх всебічному розвитку, зокрема:

– допомагають через гру формувати в них цілісну систему уявлень про навколишній світ;

– вміння працювати разом з однолітками та дорослими і планувати свою діяльність;

– виховувати такі базові якості, як самостійність, цілеспрямованість, наполегливість, креативність;

– розвивати конструктивне мислення;

– репродуктивну та творчу уяву тощо.

Застосування підходу «навчання через гру» має важливе значення і для вчителя. Він стає педагогом-фасилітатором, партнером, який прагне до взаємодії з дітьми, не нав’язуючи їм свого бачення ситуації,підтримує, надихає, за потреби допомагає віднайти відповідь на питання; мотивує бути самостійними.При такій взаємодії дорослого з дитиною створюється довірлива атмосфера, яка сприяє розв’язанню проблемних завдань, формуванню вміння слухати і чути дорослих та однолітків.

Довідка. В закладах освіти Київської області навчається понад 25 тисяч першокласників.



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація