Освітяни Ірпінської громади переймають досвід колег з Литви – Містоінформ

image
9 Серпня 2023, 16:25
Поділитися:

34 працівники дошкільної освіти Ірпінської громади поїхали на тиждень до Вільнюса, щоб перейняти досвід литовських колег та поділитися своїм. Про це повідомив Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

«Ірпінські завідувачки, логопеди, виховательки, нянечки, психологи та соціальні педагоги цими днями відвідують литовські садочки та переймають європейський досвід дошкільної освіти», — розповів міський голова.

Зокрема, ірпінські спеціалісти відвідають спеціальний навчальний заклад «Čiauškutis», де навчаються діти з особливими потребами.

«Ми систематично працюємо над підвищенням рівня інклюзії в Ірпінській громаді, передусім у навчальних закладах. Тож знання щодо ефективного та безпечного виховання особливих дітей є надзвичайно корисним для громади», — наголошує Олександр Маркушин.

Ірпінські спеціалісти у свою чергу поділяться з литовськими колегами досвідом оцінки психологічного стану вихованців та побудов спілкування з дітьми і їхніми батьками.

Цей обмін досвідом між ірпінцями та литовцями став можливим за сприяння Уряду Литви. Поїздку фінансує Центральне агентство управління проєктами (CHVA).

Нагадаємо, 19 учнів Ірпінського ліцею інноваційних технологій поїхали у Великобританію удосконалювати свою англійську в мовному таборі. Ліцеїстів у їхній подорожі до Об’єднаного Королівства супроводжують директорка ліцею Марія Гостін та викладачка англійської Ольга Гущина.

Джерело: Містоінформ