Осінні канікули в київських школах розпочнуться раніше

image
12 Жовтня 2020, 16:41
Поділитися:

Осінні канікули в школах розпочнуться раніше – з 21 жовтня. Таку рекомендацію надіслала керівникам навчальних закладів столична влада.

Втім, все залежатиме від епідеміологічної ситуації в місті. За умов її погіршення, на дистанційне навчання школярів, можливо, доведеться відправити раніше.

-Школи сьогодні можуть розробляти окремі плани навчання. І заздалегідь планувати розклад канікул.  Але. Місто вже надіслало рекомендації керівникам навчальних закладів про те, щоб розпочати осінні канікули раніше – з 21 жовтня. Запропонував таке рішення Департамент освіти і науки з урахуванням рекомендацій Міністерства освіти для запобігання поширенню вірусу. А також – для створення безпечних умов проведення місцевих виборів. Адже більшість виборчих дільниць знаходяться саме в навчальних закладах. За парти, після канікул, школярі мають повернутись 29 жовтня, – повідомив  мер столиці Віталій Кличко.

Втім, він підкреслив, що все залежатиме від епідеміологічної ситуації в місті. Мер не виключив, що, за умов її погіршення, на дистанційне навчання школярів, можливо, доведеться відправити раніше.

Наразі школи та садочки працюють за визначеним регламентом. І ситуація із захворюваністю на коронавірус у освітніх закладах поки контрольована, але динаміка – негативна. 

-На сьогодні в місті закриті на карантин 4 школи – через випадки захворювання серед вчителів. Дві школи у Печерському районі, одна в Оболонському і одна у Подільському. На жаль, зростає кількість класів, що відправили на самоізоляцію через хворобу учнів. Сьогодні на дистанційному навчанні загалом 502 класи у 188-ми школах, – наголосив Віталій Кличко.  

Усього хворих на коронавірус школярів у Києві – 480. Хворіють і 359 педагогів.

У дитячих садочках теж спостерігається зростання захворюваності.  Через виявлені випадки вірусу тимчасово закрили 67 груп у 58-ми садках.  

Два садочки зачинені на карантин. Наповненість дітей у дитсадках столиці – понад 54 відсотка.

Нагадаємо, за минулу добу на коронавірус захворіли 196 киян.

Оксана Миколаєнко

Читай «Вечірку» в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ