Організована структура з визначеною ідеологією, а не партія «під вибори». Таке завдання ставить Володимир Гройсман, створюючи нову політичну силу

image
21 Травня 2019, 17:29
Поділитися:

Створити класичну центристську політичну партію, яка змогла б об’єднати високопрофесійних людей, які пропонуватимуть неординарні рішення й наполягатимуть на їхній своєчасній реалізації. Таку мету поставив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, який нещодавно заявив про створення власної політсили.

Така партія, вважає Володимир Гройсман, має всі шанси стати сильним об’єднанням, яке проводитиме свою політику, втілюватиме новітні ідеї в парламенті нового зразка. Провідні українські експерти впевнені, що нова політична сила може стати відкриттям майбутнього політичного сезону.

«Ми зараз збираємо команду по всій країні: на рівні громад, міст, на рівні районів і областей. Збираємо тих людей, які мають здорові ідеї і розуміють, як їх упроваджувати. Певен, що така команда, яка може генерувати ідеї і впроваджувати їх, має бути успішною», — зазначає Володимир Гройсман.

За словами голови Уряду, його мета — презентувати Україні якісно нову та професійну політичну силу. І задля цього Гройсман формує «організовану структуру з визначеною ідеологією», яка не стане «партією під вибори», а буде повністю відповідати викликам сучасності та гідно конкурувати з найвідомішими політичними об’єднаннями країни.

До парламенту йтиме команда патріотів

Що саме вдалося зробити нинішньому Прем’єру для того, щоб отримати такий вражаючий кредит довіри на державному рівні та у регіонах, і шанс укорінитися у новому парламенті? Передусім, Уряд під керівництвом Гройсмана зумів в умовах війни утримати на плаву одну з найбільших країн Європи. Згідно з результатами опитування експертів, роботу нинішнього голови Уряду було названо успішною.

«Уряд вперше за всю історію України зрушив з місця у питаннях реформ. І те, що під час війни українська економіка не змушена переходити на воєнні рейки, а працює в звичайному мирному режимі, те, що в таких екстраординарних умовах до нас заходять інвестори, — це також позитив», — каже відомий політичний діяч Тарас Чорновіл.

Логічно, що для того, щоб Гройсман мав можливість продовжувати реформи, йому знадобиться значне депутатське крило в парламенті. По суті, голосування за нову Раду є обранням нового Прем’єра. Тому у Гройсмана є прекрасний шанс об’єднати навколо себе справжніх патріотів та людей, які готові за будь-яких умов працювати заради України й продовжувати початі реформи. За словами Тараса Чорновола, нинішня команда Прем’єра демонструє явні «ознаки патріотизму»: «Дехто з нобелівських лауреатів з економіки визначав, що крім економічних факторів для розвитку держави мають значення позаекономічні, суспільні, і серед них і такі, як загальний патріотизм, розуміння національної ідеї, загальної мети народу, якими мають перейматися урядовці. Цей факт ми теж вперше маємо, спостерігаючи за роботою команди Гройсмана, і тому цей розвиток є достатньо цілеспрямований».

Змінити якість життя українців

В одному з недавніх інтерв’ю Гройсман зазначив, що європейська і євроатлантична інтеграція для нього є однозначним пріоритетом: «Я вважаю, що нам потрібно швидко вирішити глобально одну проблему — це зміна якості життя українських громадян. Де ми бачимо еталон цієї якості? В Європі. Це означає, що європейська і євроатлантична інтеграція для мене — пріоритет. Тому все, що не суперечить моїм поглядам, в тому числі моральним, припустимо, у мене немає проблем у спілкуванні з людьми, які поділяють ці погляди. Але мені ніколи не буде по дорозі з популістами».

Таким чином, сформувавши політичну силу, яка має всі шанси пройти до парламенту, Гройсман продовжить рух у напрямку Європи. Адже він продемонстрував, що час «крєпких хозяйствєнніков» вже давно минув, і їхнє місце впевнено посідають молоді проєвропейські керівники. До того ж, політики нового покоління останнім часом отримують неабияку підтримку як серед населення, так і у експертному середовищі.

Згідно з даними, наданими політологом Валентином Войтковим, останні соціологічні опитування продемонстрували, що Гройсману довіряють або скоріше довіряють 20 відсотків населення. А відомий український експерт Володимир Фесенко наголошує на тому, що стартовий рейтинг нинішнього Прем’єра дозволяє йому з легкістю боротися за проходження партії до парламенту.

«Ми побачимо Гройсмана у вищій політичній лізі»

Український політолог, директор Інституту національної стратегії України Олеся Яхно нагадує про те, що намір самостійно йти на парламентські вибори був озвучений Гройсманом, коли ще ставилося питання щодо можливої участі політика у боротьбі за президентське крісло.

«Гройсман ще тоді сказав, що він не збирається йти на президентські вибори, а йде на парламентські самостійно. І на ці вибори Гройсман напевно встигне вирушити із самостійним проектом», — зазначає Олеся Яхно.

Що це буде за проект, ми побачимо зовсім скоро. Але навіть незважаючи на те, що чинний голова Уряду відповідає за розвиток економіки країни в цілому, вже зараз можна відзначити впроваджені його командою заходи в системі децентралізації та щодо збільшення фінансових ресурсів, в тому числі і в столиці, і на Київщині.

За словами економічного експерта Бориса Кушнірука, у Володимира Гройсмана великі шанси продовжити діяльність у великій політиці. «Прем’єри у нас не зникають в нікуди, а він довше за всіх перебував на цій посаді. І ми бачимо, що економіка країни протягом всього періоду його прем’єрства зростала. Крім того, цей Уряд не був заплямований корупційними скандалами, пов’язаними з міністрами чи Прем’єром. У нас такого не було за всі роки незалежності. Ми за будь-яких умов побачимо його у вищій політичній лізі», — додає аналітик.

Вісник Переяславщини

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама