Організатори та замовник спланованого вбивства на Броварщині постануть перед судом

image
1 Серпня 2020, 13:45
Поділитися:

Організованій злочинній групі за скоєння замовного вбивства з корисливих мотивів та незаконне зберігання зброї загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.
Про це повідомляє у себе на сторінці поліція Київської області.

У жовтні минулого року поблизу села Княжичі Броварського району невідомі спровокували дорожню аварію, аби впритул розстріляти водія та його пасажира. Про це повідомляло видання «AT BROVARY» восени. З деталями можна ознайомитись ТУТ.

Попри всі приготування до умисного вбиства, злодії не врахували основного – блискавичну та оперативну реакцію поліцейських Київщини.

На щастя, потерпілий залишився живим, його пораненого було доправлено до лікарні.

На місці події працівники поліціі провели якісний збір і професійний аналіз зібраної інформації, що дало змогу оперативно вийти на слід замовника та виконавців цього злочину.

  

Злодіі одразу зникли місця події, потім переховувались у різних містах України. Оперативники Управління карного розшуку поліціі Київщини відслідкувати кожен їхній крок і затримали усіх фігурантів злочину за кілька діб. Ними виявилися раніше судимі чоловіки.

У схованці, на місці злочину, працівники поліції знайшли обріз мисливської рушниці, яку за планом мали застосувати нападники. Пістолет «ТТ», саме з якого були скоєні постріли, поліцейські вилучили під час затримання «кілера».

Встановлено, що замовник хотів «позбутися» свого конкурента по бізнесу і замовив його вбивство.

 

Для цього він ретельно спланував реалізацію свого злочинного плану: придбав авто для скоєння ДТП, засоби спостереження, зброю, найняв кілера, громадянина Росії, та його помічника.

Наразі досудове розслідування, розпочате за ч. 2 ст. 15 (Замах на злочин ), ч. 3 ст. 28 , п. 6 ч.2 ст. 115 (умисне вбивство з корисливих мотивів ) ч. 1 ст. 263 (незаконне зберігання зброї ) , ч.2 ст.15 п. 9 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України закінчено.
Кримінальне провадження з обвинувальним актом за погодженням прокуратури області направлено до суду. Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна.

Джерело: https://atbrovary.org RSS feed