Оренда «Авангарду»: міністр пояснив, що зроблять зі спортивним комплексом на Дорогожичах

image
17 Лютого 2020, 15:04
Поділитися:

Спортивний комплекс «Авангард» залишиться у державній власності та не буде перепрофільовуватися.

У цьому запевнив міністр культури молоді та спорту Володимир Бородянський.

– Останнім часом поширюється недостовірна інформація щодо приватизації спортивного комплексу Авангард у Києві та начебто передачі комплексу приватній особі. Отже, роз’яснюємо. Спортивний комплекс «Авангард» це державне підприємство, що знаходиться в управлінні МКМС. Рішенням Міністерства у січні 2020 року комплекс було внесено у список об’єктів, що не підлягають приватизації, – написав Володимир Бородянський на своїй сторінці у Facebook.

Він пояснив, що спорткомплекс складається з 4-х будівель, побудованих 40 років тому. Три будівлі є спортивними спорудами для проведення тренувань та змагань з хокею, баскетболу та гімнастики. Зараз використовуються дві останні у робочому режимі. Будівля для хокею – у стані капітального ремонту. Ще одна споруда комплексу – будівля колишнього енергоблоку. Там знаходяться вузли обліку та управління «Авангардом». Приміщення останнім часом використовується як складське для зберігання хокейного обладнання, що було придбано у рамках програми капітального ремонту.

– МКМС зацікавлено в максимально ефективному використанні своїх активів, зокрема і нерухомості, задля розвитку спорту. Саме тому ми знайшли орендатора, що готовий за 3 млн грн на рік взяти в оренду будівлю енергоблоку на певний період. Ці гроші підуть виключно на розвиток Авангарду. Будівля енергоблоку буде передана в тимчасове використання Благодійній організації «Фонд пам’яті Бабин Яр» з метою створення там тимчасової експозиції, – зазначив Бородянський.

Він наголосив, що Благодійна організація зобов’язується вчасно повернути приміщення, відремонтувати будівлю, зберігати в належних умовах всі цінності підприємства, надавати вільний доступ до приміщення працівникам підприємства та не перешкоджати роботі спорткомплексу. По закінченню строків договору оренди, ця будівля буде використовуватися виключно згідно з потребами «Авангарду». Як доказ, Володимир Бородянський опублікував лист-гарантію.

СК «Авангард» продовжує і продовжуватиме працювати у плановому режимі.

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ