“Опозиція” в Ірпені пересварилась через кандидата на голову ОТГ

image
28 Вересня 2020, 12:29
Поділитися:

Дата публикации: 28 сентября 2020.

В Ірпені лідери місцевих політичних осередків пересварились через узгодження єдиного кандидата на посаду голови Ірпінської об’єднаної територіальної громади.

Як ділити “шкіру невбитого ведмедя” прекрасно знає політична опозиція в Ірпені Київської області. Напередодні виборів Олексій Зіневич, який контролює осередки партій “УДАР” та “Перемога Пальчевського”, Михайлина Скорик-Шкарівська, лідерка осередку партії “Голос”, та Лаврентій Кухалейшвілі, представник ВО “Свобода”, пересварились на тлі висунення кандидата на посаду голови Ірпінської ОТГ. Цікаво, що жодна з перелічених політичних сил не має навіть 2% підтримки населення.

Хто є хто в опозиції Ірпеня?Олексій Зіневич – контролює осередки “УДАР” та “Перемога Пальчевсько”

Олексій Зіневич – скандальний власник інтернет-провайдеру “БЕСТ” та ряду місцевих ЗМІ, серед яких “Ірпінь.онлайн” та “Погляд”. Давній приятель колишнього мера Ірпеня Володимира Карплюка і його ж найбільший критик. Олексй Зіневич є фігурантом кримінальних справ щодо незаконного виділення 1,6 Га землі та самозахоплення вулиці Г. Барвінок у Бучі.

Олексій Зіневич – контролює “УДАР” та “Перемога Пальчевського” в Ірпені

ЗМІ, які належать Олексію Зіневичу неодноразово звинувачували у неправдивості, однобокості та політичній упередженості. Володимир Карплюк називав Олексія Зіневича фінансовим і політичним партнером мера Бучі Анатолія Федорука. Це легко підтверджується тим фактом, що на належних Олексію Зіневичу ЗМІ відсутня будь-яка критика щодо Анатолія Федорука та його наближених осіб. “Погляд” та “Ірпінь.онлайн” вперто ігнорують судові засідання, що тривають по справах Анатолія Федорука та відмовляються інформувати громаду Бучі щодо будь-яких корупційних ризиків з боку влади.

Одночасно з тим, ЗМІ пана Зіневича рясніють негативними матеріалами про Ірпінь та місцеву владу Ірпеня. Сам Олексій Зіневич пов’язує це з особистою помстою колишньому приятелю Володимиру Карплюку. 

На парламентських виборах Олексій Зіневич підтримував і агітував за кандидата від партії “Слуга народу” Олександра Горобця. Довгий час Олексій Зіневич негласно очолював “Слугу народу” в Ірпені та просував цю політсилу як особисто, так і через підконтрольні ЗМІ. Несподівано, напередодні виборів “Слуга народу” висунула кандидатом на посаду Ірпінської ОТГ людину, яку називають близькою до колишнього мера Ірпеня Володимира Карплюка. Цей факт породив версію, що “злив партії “Слуга народу” під Карплюка відбувся за свідомої згоди Зіневича”

Голова місцевого осередку іншої партії – “Справедливість” – нещодавно заявив, що Олексій Зіневич є вдаваною опозицією, а його основне завдання – знищити єдність та рейтинги реальної опозиції в Ірпені.

Олексій Зіневич відомий своєю підтримкою громадського об’єднання “Стоп корупції”, яке стало широко відоме після ряду скандалів пов’язаних із шантажем забудовників, хабарями та виключенням із рядів міжнародних антикорупційних організацій.

Жителям Ірпеня Олексій Зіневич гарно запам’ятався не тільки медійно-політичними випадами, але й неприкрито зневажливими виразами у бік клієнтів компанії “Бест”. Зокрема, він встиг побажати споживачам його послуг захворіти на рак та висміював їх матеріальне становище.

Наразі, Олексій Зіневич контролює місцеві осередки партій “УДАР” та “Перемога Пальчевського”.

Михайлина Скорик-Шкарівська – контролює осередок партії “Голос”

Колишня журналістка та самопроголошений медіаексперт Михайлина Скорик-Шкарівська раніше балатувалася у депутати Верховної Ради по 95 виборчому округу від тієї ж партії “Голос”. Після нищівної поразки відзначилась тим, що втрапила у медіа скандал закликавши до влаштування політичних репресій опонентам.

Михайлина Скорик-Шкарівська контролює “Голос” у Ірпені

Жителям Ірпеня Михайлина Скорик-Шкарівська відома систематичними розповсюдженнями фейків. Так, Михайлина Скорик-Шкарівська розповідала про примусове переведення школярів у новий ліцей, про перенесення дитячої лікарні і тд. Всі ці фейкові новини були пізніше спростовані офіційними джерелами. “Голос фейку” називають жителі Ірпеня Михайлину Скорик-Шкарівську.

Основними мотивами розповсюдження недостовірної інформаціїї з боку Михайлини Скорик-Шкарівської Перший заступник міського голови Ірпеня називав фінансування цієї особи “провайдером з сумнівною професійною та чоловічою репутацією” очевидно маючи на увазі Олексія Зіневича та, власне, політичні амбіціїї колишньої журналістки.

Відома Михайлина Скорик-Шкарівська і своїми висловами та діями, які знаходяться за межами етики та моралі. Так, лідер місцевого “Голосу” пані Скорик-Шкарівська закликала до ігнорування певних закладів харчування, чим наражала бізнес на відчутні втрати. Також Михайлина Скорик-Шкарівська у розпал ризику розповсюдження COVID-19, під час діючого карантину відмовилась вдягати захисну маску у стінах Ірпінської міської ради. Місцеві видання писали, що Михайлина Скорик-Шкарівська з’являлась на засідання міської ради напідпитку. Також політик Михайлина Скорик-Шкарівська похвалила водія за те, що він в Ірпені збив ліхтаря на тротуарі, бо це давало хоч якийсь простір для критики влади.

Наразі Михайлина Скорик-Шкарівська контролює осередок партії “Голос”.

Лаврентій Кухалейшвілі – представник ВО “Свобода”

Лаврентій Кухалйшвілі є діючим депутатом Ірпінської міської ради від політичної партії ВО “Свобода”. В Ірпені відомий систематичною участю у мітингах, що відбуваються біля будівництв, називає себе захисником зелених зон.

Лаврентій Кухалейшвілі – один з кандидатів на Голову ОТГ від ВО “Свобода” в Ірпені

в 2016 році Київська обласна прокуратура повідомила про затримання Кухалейшвілі на хабарі у 108 тис. гривень. Вказані кошти депутат отримав від представника підприємства за надання позитивного висновку депутатської комісії земельних відносин, лісових та природоохоронних питань та сприяння у продовженні строку договору оренди земельної ділянки. Пізніше був звільнений під заставу 110 тис. гривень.

Лаврентію Кухалейшвілі двічі палили авто, обидва рази він звинувачував місцеву владу. Але його соратник по мітингах, Євген Мельничук, заявив, що це провокація з боку місцевого бізнесмена Олексія Зневича. Пізніше стане відомо, що і Мельничук, і Кухалейшвілі працювали на Зіневича. За словами Кухалейшвлі, Євген Мельничук отримував 5000 дол. США, скільки отримував сам Кухілейшвілі невідомо, проте спонсорство громадських акцій Зіневичем Лаврентій Кухалейшвілі визнав.

Лаврентій Кухалейшвілі працював на парламентських виборах від команди Зеленського, під кураторством Олексія Зіневича.

У лютому 2020 року Лаврентій Кухалейшвілі очолив мітинг в Ірпені, який одразу назвали проплаченим. Згодом стало відомо, що особи, які імітують цей громадський протест у Ірпені виявились злісними неплатниками податків та мають мільйонні борги перед бюджетами різних рівнів.

Цифри у декларації Лаврентія Кухалейшвілі не співвідносні із його життям. Не маючи жодних заощаджень, декларуючи трохи більше 3 тис. сімейного доходу на місяць, у 2019 році дружина депутата-активіста встигла провести канікули у Грузії та відпустку у Швейцарських Альпах.

Жителям Ірпеня Лаврентій Кухалейшвілі відомий не лише участю у політичних мітингах, а й нетерпимістю у висловлюваннях. Часто у своїх повідомленнях він називає опонентів або незгодних з його думкою потворами, ботами та покидьками. У 2019 році депутат-активіст назвав кожного сьомого жителям Ірпеня прибічником “русского мира”.

Лаврентій Кухалейшвілі до останнього був одним з двох кандидатів на голову Ірпінської ОТГ від ВО “Свобода”.

Опозиція в Ірпені не висуватиме єдиного кандидата

Непорозуміння у рядах політичної опозиції виникли після пропозиції Михайлини Скорик-Шкарівської знятися всім опозиційним кандидатам на голову Ірпінської ОТГ на користь самої Скорик-Шкарівської.

На це відразу відреагували Олексій Зіневич та Лаврентій Кухалейшвілі, обидва не погодились на таку пропозицію. Як варіант, пропонують зняти кандидатуру партії “Голос”.

Так, Олексій Зіневич підкреслив, що він володіє соціологією, за якою партія “Голос” у Ірпені набирає 1,8% голосів. Крім цього він оперує і тим аргументом, що без нього (тут очевидно мається на увазі матеріальна і медійна підтримка) опозиційна діяльність у місті виглядала б дещо по іншому. Тому, не довго думаючи, Олексій Зіневич запропонував очільниці “Голосу” подумати про те, щоб зняти свою кандидатуру в разі якщо у когось рейтинг буде вищим.

Але такий дискурс не до вподоби вже представниці “Голосу”, вона не зніме свою кандидатуру не тільки тому, що “УДАР”, “Перемога Пальчевського” та “Свобода” мають ще нижчі рейтинги, а й тому що сама Михайлина Скорик-Шкарівська має величезні особисті політичні амбіції. Вона дала зрозуміти, що задля посади голови Ірпінської ОТГ вона з легкістю попрощаєься із вчорашніми партнерами. На додачу вона назвала Олексія Зіневича людиною, яка просто грається ботами і людьми не маючи серйозних намірів.

Лаврентій Кухалейшвілі, у свою чергу, вважає саме кандидата від ВО “Свобода” єдиним достойним, бо, мовляв, саме вони ведуть багаторічну боротьбу у Ірпені, а от пані Скорик-Шкарівська тільки пише дописи на фейсбук і, як правило, безрезультатні. Партія ВО “Свобода” не тільки не підтримала Михайлину Скорик-Шкарівську у якості єиного кандидата від опозиції, а ще й мала внутрішні проблеми із вибором кандидата від партії. У підсумку, ним став Ігор Домбровський, що не сподобалось Лаврентію Кухалейшвілі, який так само мав мерські амбіції.

То ж сьогодні політична опозиція в Ірпені нагадує рака, лебідя і щуку із відомої байки. Напередодні виборів відносини між політичними лідерами місцевих осередків партій “УДАР”, “Перемога Пальчевськог”, “Свобода” та “Голос” вкрай загострились. Хоча місцеві активісти намагаються зберегти публічну лояльність один до одного, обіцяють допомагати один одному, вже добре видно, що між ними розгортається боротьба за опозиційні голоси на місцевих виборах.

Втім, об’єднання зусиль наврядчи б допомогло суттєво покращити результати кандидата від опозиції адже рейтинг кожної окремої умовно опозиційної партії складає трохи більше 1%, що говорить про вкрай слабку підтримку людей.

Джерело: МИСТОИНФОРМ