Оплата за сміття: кожен за себе

image
19 Липня 2019, 10:36
Поділитися:

Із 1 серпня цього року в Борисполі починають діяти нові правила оплати за вивезення твердих побутових відходів. Рахувати послугу будуть, виходячи з кількості людей, що проживають в будинку чи квартирі, — наголошують міські комунальники.

Для людей, які проживають в багатоквартирних будинках — 21,78 грн із ПДВ в місяць на одну людину.
Для мешканців приватного сектору — 21,60 грн із ПДВ в місяць на одну людину.

Головне питання, яке виникає в більшості мешканців Борисполя — як будуть встановлювати чи перевіряти реальну кількість осіб, які проживають в будинку чи квартирі? Адже є безліч випадків, коли зареєстрована одна кількість людей, а проживає зовсім інша. Із цими питаннями люди звертаються і до міськвиконкому, і до депутатів міської ради. 

Комунальники пояснюють, що на початку дані будуть братися за реєстрацією, бо інших джерел немає.

Нечітка комунальна арифметика

Отож, що робити, коли за конкретною адресою зареєстрована одна кількість людей, а реально проживає інша? Розберемося на прикладі.
У квартирі зареєстровані шість. Бабуся, яка живе в приватному будинку в іншій частині міста, батько, мати і троє дітей різного віку. Один з них проходить службу в армії, другий — навчається в іншому місті та живе в гуртожитку, третій — орендує квартиру без договору. Отож, фактично в квартирі проживають дві людини.

Які документи зможуть це підтвердити? Для військовослужбовця це може бути довідка про проходження військової служби. Для того, хто навчається в іншому місті та мешкає в гуртожитку при навчальному закладі, це може бути довідка з цього закладу.

Найлегше з бабусею, яка живе в приватному будинку. Для цього разом з нею необхідно написати заяву комунальникам, і рахунок їй буде приходити за фактичною адресою проживання.

Складніше за все із дитиною, яка винаймає житло без договору. Фактично ця людина не може надати ніякої довідки про те, що проживає не за місцем реєстрації Тож батькам необхідно звернутися до депутата на окрузі, який може скласти акт про фактичну кількість проживаючих в оселі.

За словами комунальників, збір документів та перерахунок вартості послуги за вивезення сміття зробити не важко. Головна проблема з тими оселями, де зареєстровані дві людини, а за фактом проживає набагато більше. Комунальники кажуть, що в них вже є деякі напрацювання, як змусити таких людей платити, але які саме — не розкривають. Зауважують, що це може нашкодити майбутній роботі з неплатниками.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама