«Оплата обличчям» − нова послуга від Приватбанку

image
15 Вересня 2019, 20:08
Поділитися:

Приватбанк за підтримки компанії Visa запускає в Україні системи біометричної оплати покупок FacePay24 для роздрібних торговельних мереж, повідомляє пресслужба Приватбанку.

«Першими українськими торговими точками, в яких покупці можуть оплачувати товари «обличчям», стали чотири магазини національної мережі HOP HEY в Дніпрі», − повідомляє банк.

Запуск послуги став можливим завдяки інтеграції методів оплати Visa, технологій Amazon Web Services із оновленою платформою мобільного банку «Приват24». Приватбанк запевняє, що участь у проектах найбільш інноваційних торговельних мереж дозволила Україні запустити FacePay однією з перших в Європі.

Для використання сервісу «оплати обличчям» необхідно встановити на смартфон оновлений додаток Privat24 і активувати оплату FacePay24. Потім потрібно зробити три «селфі» з різних ракурсів і прив’язати до зображення свого обличчя банківську картку Visa. Після цього оплачувати покупки можна, подивившись у спеціальну камеру планшета поруч із касою.

FacePay24 використовує систему автоматичного розпізнавання осіб Amazon Rekognition і дає можливість масштабувати цю послугу майже на будь-яку торговельну точку. Amazon Rekognition створена на базі технології глибокого навчання, розробленої експертами компанії Amazon для щоденного аналізу мільярдів зображень і відео.

Джерело: Трибуна Бровари