Опалювальний сезон «на носі»: які документи потрібні для оформлення субсидії

image
14 Вересня 2019, 11:59
Поділитися:

У зв’язку з наближенням опалювального періоду 2019-2020 років та з метою зменшення напруги під час масового звернення громадян за наданням субсидії, броварське управління соціального захисту населення нагадує мешканцям міста про право та порядок подання документів на її призначення:

Субсидія призначається одному з членів домогосподарства та розраховується на всіх членів домогосподарства. Під час призначення житлової субсидії враховуються також доходи членів сім’ї особи із складу домогосподарства у разі, коли їх зареєстроване (фактичне) місце проживання відмінне від адреси домогосподарства. При цьому соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування за адресою домогосподарства на таких осіб не розраховуються.
Для призначення житлової субсидії громадянин, особа якого посвідчується паспортом або іншим документом, подає до управління соціального захисту населення відповідну заяву та декларацію про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії.  Дані заява та декларація можуть бути надіслані поштою або в електронній формі.
Продовження виплати житлової субсидії на наступний сезон для домогосподарств, які отримували субсидію у попередньому сезоні, здійснюється управлінням соціального захисту населення в автоматичному режимі. 
Виняток становлять домогосподарства, у складі яких є внутрішньо переміщені особи; особи, які орендують житлове приміщення; у складі яких кількість фактично проживаючих зареєстрованих осіб менша, ніж кількість зареєстрованих осіб; у складі яких є непрацюючі особи працездатного віку, в яких або відсутні доходи, або вони менше мінімальної заробітної плати. Такими одержувачами субсидії повторно подаються заява та відповідна декларація.
Громадянам, які одержували житлову субсидію у попередньому опалювальному сезоні, така субсидія на наступний строк призначається у грошовій готівковій формі.
За первинними зверненнями (та у разі перерви в наданні субсидії) житлова субсидія надається громадянам у грошовій безготівковій формі шляхом перерахування коштів АТ «Ощадбанк».

Прийом документів проводиться щоденно: понеділок – четвер з 8.00 до 17.00, п’ятниця – з 8.00 до 15.45, без перерви на обід за адресою: вул. Гагаріна, 18, кім. 101, 105, 108.

Існує можливість попереднього запису на прийом, як в управлінні, так і за телефоном 4-61-73.

Працює дві телефонні «гарячі лінії»: 4-61-73, 6-29-37.

Джерело: Трибуна Бровари