Опалювальний сезон: чому немає тепла в оселях частини броварчан?

image
31 Жовтня 2019, 21:20
Поділитися:

Опалювальний сезон для населення розпочався в Броварах із 24 жовтня, але і через тиждень частина містян залишаються в холодних квартирах, хоча за вікном уже «мінусова» температура. Чому так трапилося  і яка загалом ситуація із теплом у Броварах  розповів головний інженер КП «Броваритепловодоенергія»  Олександр Скочелас.

За інформацією головного інженера, 24 жовтня КП підключило до опалення 80% будинків міста. Протягом наступних 3 днів стало теплішати в інших 20% осель. Однак аварія на трубопроводі на Незалежності, 16 (біля профтехліцею) та на Воїнів Афганців стала причиною того, що у частині будинків у систему потрапило повітря, відтак опалення в цих будинках функціонує не якісно, пояснює Олександр Скочелас.

Читайте також: Аварія: без води й опалення залишилась низка будинків на Масиві

Олександр Скочелас

Зокрема, мова про будинки на вулиці Воїнів Афганців, С. Петлюри. Як стверджує головний інженер КП, 31 жовтня теплоносії  вже належно працюють у 99% будинків на вул. С. Петлюри. Зокрема, №13,13-А, 15, 15-А, 23-Б. Однак частина будинків на вул. Воїнів Афганців так і залишається без тепла.

теплопостачання

Вул. Воїнів Афганців, 11

теплопостачання

Вул. Незалежності

За словами головного інженера КП, у міжопалювальний період комунальники «Броваритепловодоенергія» проводять гідропромивання та випробування трубопроводів і «ставлять будинки під тиск». Та якщо раніше до підвалів будинків із загальнобудинковим лічильникам мали доступ тільки тепловики та представники житлових контор, які обслуговують ці будинки, то тепер мешканцям у цілях економії коштів за тепло дозволили самотужки регулювати постачання теплоносія. Відтак, стверджує Олександр Скочелас,  у міжопалювальний період громадяни у підвалах будинків перекривають «стояки» та зливають воду, повітря потрапляє у теплоносії, тож частина таких будинків у опалювальний сезон залишається без належного теплопостачання.

Тому комунальник пропонує визначити в будинку одну особу, яка  матиме доступ у підвал, відповідатиме за регулювання подачі тепла та погоджуватиме  його «прикручування» із усіма мешканцями будинку. Також головний інженер наголошує: якщо мешканці багатоповерхівок  із загальнобудинковим лічильником виявлять випадки використання тепла для підігріву сусідами підлоги, то обов’язково мають повідомити у КП про крадіжку. Інакше за такий комфорт сусідів доведеться розплачуватися всім мешканцям будинку.

Позаяк тепломережі не нові, тож аварійні ситуації трапилися в Броварах не лише на Незалежності та Воїнів Афганців. Так, тріснули труби на вул. Гагаріна, 26 та 29 , Сєдова, 7;  Олімпійській, 3; Незалежності, 32; Грушевського, 13-А та Лесі Українки, 12. І це лише перелік  найбільших аварії станом на 31 жовтня.

Як повідомив головний інженер, наразі в цілодобовому режимі в місті працюють аварійні бригади та 5 дільниць. Але значно бракує спеціалістів. Так, на 4-ій дільниці 92 будинки обслуговують лише 4 слюсарі. Та пропри всі складнощі до кінця тижня комунальники «закриють» усі проблемні місця, пообіцяв Олександр Скочелас.

 «Люди, в яких тепло з’явилося не вчасно, можуть звертатися в КП «Броваритепловодоенергія» із письмовою заявою про перерахунок коштів у зв’язку з неякісним наданням послуг, – зазначив Олександр Скочелас. На кожній дільниці у нас є майстер, який знає проблеми в кожному будинку, тож він і перевірить правдивість заяв».

Фото – Антон Раков

Читайте також: 

Дитсадки “Віночок” і “Малятко” 17 жовтня все ще залишаються без опалення, хоча тепло мали підключити 1 жовтня (Відео)

Тарифи на гарячу воду й опалення у Броварах суттєво зростуть

Джерело: Трибуна Бровари