Опалювальний сезон 2024–2025 у Броварах: коли розпочнеться, який тариф та чи готове місто до можливого блекауту? | Трибуна

Опалювальний сезон 2024–2025 у Броварах: коли розпочнеться, який тариф та чи готове місто до можливого блекауту? | Трибуна
11 Жовтня 2024, 20:20
Поділитися:

На початку наступного тижня в країні очікується зниження температури повітря. У Києві вже підключили опалення в школах, дитсадках, лікарнях. Відповідно до законодавства, старт опалювального сезону в багатоповерхівках житлового сектора починається, коли середня добова температура протягом трьох днів тримається нижче 8°C.  А коли розпочнеться опалювальний сезон у Броварах? Чи підвищать тариф на теплоенергію цього року? Чи є альтернативні види теплопостачання на випадок блекауту ? Про це та інше журналістав розповів директор КП «Броваритепловодоенергія» Григорій Голубовський.

Коли в Броварах розпочинається опалювальний сезон 2024–2025 у житлових будинках та закладах соціальної сфери?

За словами директора КП «Броваритепловодоенергія» Григорія Голубовського, наразі вже підготовлено відповідне розпорядження про початок опалювального сезону. Дата початку, за прогнозами погоди, припадає на 15 жовтня. Тож, ймовірно, вже наступного вівторка з’явиться теплопостачання одночасно як у закладах соціальної сфери, так і житлових будинках.

Як повідомив Голубовський, наразі в місті є соціальні заклади, які користуються альтернативними системами опалення: ліцеї №№2,5,7,8,9; басейн «Купава»; броварська лікарня. Там стоять котельні на альтернативному паливі, які не залежать від природного газу і працюють на дерев’яній щепі. Опалювальний сезон для цих закладів також, ймовірно, розпочнеться 15 жовтня.

На якому етапі підготовка до опалювального сезону 2024–2025?

Під час проведення підготовки до опалювального сезону, в місті виявилися дві аварійні ділянки в теплових мережах. Перша – на вул. Москаленка, друга – на території дитсадка «Барвінок» (другу ділянку відремонтовано). Однак, за словами Григорія Голубовського, це не вплине на початок опалювального сезону.

Підготовчі роботи на всіх житлових будинках, котельнях та центральних теплових пунктах нині завершено.

Який тариф на теплопостачання цього року буде в Броварах?

Цього року відбулось незначне підвищення тарифу на теплопостачання через здорожчання цін на енергоносії, витратні матеріали та електроенергію. Проте, як і минулого року, споживачі платитимуть по «довоєнному» тарифу – 1823,59 грн/ Гкал. Саме такий діяв станом на 24 лютого 2022 року.

Чи є в Броварах альтернативні джерела опалення та що буде в разі блекауту?

У разі довготривалих відключень світла та блекауту, труднощі з теплопостачанням чекають на містян і цього року. Наразі дизель-генератори є єдиною доступною альтернативою для забезпечення теплопостачання. Проте повністю забезпечити всі житлові будинки та центральні теплові пункти альтернативними джерелами енергії поки що не має можливості, каже Голубовський.

Тож очікувати, що опалювальний сезон 2024-2025 буде краще, ніж попередній, на жаль, не варто.

Читайте також:

1. Новий опалювальний сезон у Броварах: буде з міні-ТЕЦ?

2. У Броварах затвердили нові – старі тарифи з теплопостачання на опалювальний сезон

3. У Києві опалювальний сезон починається 20 жовтня. А в Броварах?ОНОВЛЕНО

4. Субсидія на опалювальний сезон 2022-2023: що варто знати

Джерело: Трибуна – Бровари