Опалення у багатоквартирних будинках Борисполя обходиться дорого через ціну на газ і погоду

image
19 Лютого 2019, 08:06
Поділитися:

Питання тарифоутворення на теплопостачання для власників квартир у багатоповерхівках Борисполя є актуальним.

«Чим нижча середньодобова температура повітря під час опалювального сезону, тим більші витрати газу і вища плата за опалення для населення. Тому проблема із високими платіжками за тепло зачіпає кожного», — звітував на апаратній нараді у Бориспільського міського голови Володимир Палінка, директор КП «Бориспільтепломережа».

Як зазначив Палінка, якщо уряд дотримається своїх обіцянок щодо наступного підвищення ціни на газ (із 1 травня на 15%, а наприкінці 2019 року — ще на 20%), то 90% усіх надходжень до тепломережі за надання послуги теплопостачання становитиме вартість газу, а лише 10% йтиме на заробітні плани працівникам комунального господарства.
У висновку дійшли згоди, що у кожній багатоповерхівці має бути один відповідальний за функціонування будинку — це людина, якій мешканці довірятимуть і яку вповноважать регулювати подачу тепла до будинку.

«У першу чергу потрібно проводити реконтстукцію старих котелень. Великі витрати на опалення мають не лише містяни, а й комунальні підприємства. Дана ситуація із здорожчанням послуги залежить від ціноутворення на газ», — наголосив Палінка.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама