ООН створила комісію для розслідування воєнних злочинів росії під час вторгнення в Україну

image
31 Березня 2022, 08:50
Поділитися:

31 березня 2022 г. 08:40

Вчора, 30 березня, голова Ради ООН з прав людини Федеріко Вільєгас оголосив про створення спеціальної Комісії. Вона створена для розслідування воєнних злочинів, які були скоєні під час повномасштабного вторгнення рашистських окупантів в Україну.

Про це KВ стало відомо з повідомлення ООН.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Комісія буде збирати, узагальнювати та аналізувати докази порушень та зловживань, включаючи їхній гендерний аспект. Збиратимуться інтерв’ю, свідчення свідків та матеріали судової експертизи, відповідно до стандартів міжнародного права, з урахуванням майбутніх судових розглядів.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зібрана інформація буде систематично реєструватись і зберігатись. Комісія була створена відповідно до резолюції Ради з прав людини від 4 березня 2022 року. Вона має відзвітувати про свою роботу у вересні поточного року, підготувати письмову доповідь до березня 2023-го та відзвітувати перед Генеральною Асамблею ООН.

Нагадаємо, 16 березня Міжнародний суд ООН в Гаазі виніс рішення щодо росії у справі про влаштування рф геноциду в Україні. Суд зобов’язав московитів негайно припинити вторгнення в Україну.

Читайте: З України через війну виїхали 4 млн українців – ООН

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона