Он-лайн засідання круглого столу «Розвиток підприємницьких партнерств в рамках Промислово-логістичного кластеру «FastIV»

image
23 Лютого 2021, 20:48
Поділитися:

#M4EG

23 лютого 2021 відбулось он-лайн засідання круглого столу «Розвиток підприємницьких партнерств в рамках Промислово-логістичного кластеру «FastIV»». Організаторами виступили Фастівська міська рада спільно з Департаментом економіки та цифровізації Київської обласної державної адміністрації.

У заході взяли участь представники органів місцевого самоврядування Київської області, представники бізнесу та науковці.

Під час круглого столу першим заступником Фастівського міського голови Оленою Зиковою було озвучено основні передумови створення промислово-логістичного кластеру «FastIV», як єдиного можливого механізму стимулювання економічного розвитку. Це в подальшому дозволить збільшити кількість робочих місць, підвищити обсяги виробництва продукції, створити у Фастівській громаді нові виробничі потужності та збільшити інвестиції. Також було представлено Індустріальний парк “Фастіндастрі”, як драйвер розвитку кластеру «FastIV». Спікером з даного питання виступив директор ТОВ «Компанія «Старт-Індастрі» – керуючої компанії індустріальним парком Геннадій Демченко.

Інформацію про кластер як засіб реалізації мультисорсингової моделі забезпечення життєдіяльності громади презентувала кандидат економічних наук, доцент кафедри логістики Національного авіаційного університету Леся Костюченко.

Роль бізнес-акселератора у розвитку  INDUSTRY 4.0 в структурі кластеру презентував кандидат технічних наук, керівник лабораторії трансферу технологій Київського академічного університету, старший науковий співробітник Інституту проблем математичних машин і систем НАН України Володимир Ночвай.

Кластерна модель взаємодії великого та малого бізнесу на рівні громади була представлена кандидатом економічних наук, старшим науковим співробітником відділу проблем регуляторної політики і розвитку підприємництва Інституту економіки промисловості НАН України Наталією Трушкіною.

А в механізмі пошук джерел фінансування проектів допомогла розібратися  експерт Клубу економістів Олександра Правдива, яка виступила з презентацією європейських грантових програм та інструментів підтримки проектів.

Джерело: Сайт Міської Ради міста Фастів