Олексій Якубін назвав перші 3 кроки, які має зробити новий Парламент

image
25 Липня 2019, 13:19
Поділитися:

«Найголовніші перші кроки, які має зробити нова влада, це прийняти рішення, які турбують пересічних киян», – зазначив в ефірі програми «Київ LIVE» телеканалу «Київ»  політолог Олексій Якубін. 

«Перш за все, це знизити тарифи. Люди просто не можуть платити такі тарифи», – сказав політолог.

Другим кроком, на його думку, є вирішення питання з опозицією.

«Потрібен закон про опозицію або зміни до регламенту Верховної Ради в контексті опозиції. Адже демократія це в тому числі права меншості. Людям потрібно, щоб не одна партія мала виключну владу»,– зауважив Якубін.

«Третє: я думаю, що було б дуже добре, якби ця Верховна Рада хоча б прийняла якийсь символічний акт у бік Донецька, Криму,  що “ми хочемо вас бачити і ми готові теж змінитися (наприклад, змінити частину законопроектів про мову, декомунізацію), щоб ви повернулися до нас”», – зазначив експерт.

Нагадаємо, 21 липня в Україні відбулися позачергові вибори до Верховної Ради. За результатами, до Парламенту входять 5 партій: «Слуга народу», «Опозиційна платформа – За життя», «Батьківщина», «Європейська солідарність» та «Голос».

Явка на ці вибори стала найнижчою в історії – 49,8 %.

Читайте також: На сміттєспалювальному заводі «Енергія» ремонтують електрофільтр, що підвищить екологічність роботи підприємства

Читайте також: У жорстокому вбивстві дівчини на Теремках підозрюють її товариша

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV