Олексій Кошель розповів про переваги проведення парламентських виборів восени

image
19 Червня 2019, 16:48
Поділитися:

Для суспільства вигідно провести парламентські вибори у жовтні, щоб відбулася повноцінна тримісячна кампанія, повноцінна агітаційна кампанія.

Про це в ефірі програми «Київ LIVE» телеканалу «Київ» сказав генеральний директор Комітету виборців України Олексій Кошель.

«Можливо б виправили помилки, які зробили зараз, коли [партійні] списки формувалися вкрай непрозоро. Ми бачили ситуацію, коли після проведення з’їзду партії в ручному режимі дописували списки», – додав він.

«Нам важливо отримати повноцінну виборчу кампанію. Вибори – це не просто механізм обрання вищого законодавчого органу, вибори – це загальнонаціональна дискусія, це вибори між стратегіями і програмами, між ключовими тезами, між обіцянками того, що робитиметься у Парламенті», – зауважив Олексій Кошель.

«На сьогодні у нас із цим є величезна проблема. З усіх партійних з’їздів я не бачив жодної дискусії на з’їзді навколо тез виборчих програм – все відбувалося у стилі комуністичної партії Радянського Союзу. Єдине: усі намагалися бути оригінальними у формі [проведення з’їзду] – хтось у Ботанічному саду, хтось у сквері, парку, офісі – йде гра навколо форми. Але реальних з’їздів не було. Були красиві публічні презентації «десяток» і виборчих програм, красиві медіа-приводи», – розповів він.

«Крім того, у нас є проблема в тому, що із партій, які наразі долають п’ятивідсотковий бар’єр, 3 партії існують лише формально. Вони не мають структур, партійних осередків», – зауважив Олексій Кошель.

Він вважає, повноцінна виборча кампанія усім піде на користь.

«Можливо під час нового етапу партійних з’їздів ми побачимо хоч трішки змістовної складової», – сказав Олексій Кошель.

Читайте також: У Києві відкрили оновлену станцію міської електрички «Вишгородська»

Читайте також: Україні бракує активної піар-політики за кордоном – Олександр Курбан

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV