Олексій Чернишов зустрівся із сім’ями Героїв Небесної Сотні й учасниками Революції Гідності Київщини

image
21 Листопада 2019, 16:44
Поділитися:

Зустріч відбулась у Київській обласній державній адміністрації в день відзначення шостої річниці початку Євромайдану, що переросли в Революцію Гідності

21 листопада, у День Гідності та Свободи, хвилиною мовчання було вшановано пам’ять жителів Київської області, які віддали свої життя під час подій на Майдані.

«Цей День — це вшанування тих подій і людей в історії сучасної України, які змінили життя багатьох українців, їх світосприйняття, бачення своєї ролі в державотворенні і формуванні демократичних цінностей українського суспільства. Серед цих свідомих українців були й мешканці нашої області. Це люди, подвиг яких ми будемо пам’ятати вічно, їхня мужність переказуватиметься з покоління в покоління, вони — Герої нашого часу!» — сказав голова Київської ОДА Олексій Чернишов.

Керівник облдержадміністрації запросив членів родин Героїв Небесної Сотні та постраждалих учасників Революції Гідності, аби спільно віднайти шляхи вирішення проблемних питань, які їх турбують.

У конструктивній розмові з очільником Київщини учасники зустрічі порушили низку важливих проблем, які потребують вирішення з боку обласної влади. У свою чергу, усі ці питання Олексій Чернишов одразу взяв на особистий контроль та доручив відповідальним структурним підрозділам ОДА сприяти в їх розв’язанні та реалізації. Зокрема, питання стосувалися:

— забезпечення обов’язкового запрошення членів сімей Героїв Небесної Сотні та постраждалих учасників Революції Гідності на державні свята — День Гідності та Свободи, День Героїв Небесної Сотні, День Захисника України, День матері, День вдови-матері, День пам’яті та примирення, День Незалежності України;

— проведення щоквартальних зустрічей громадських організацій та членів сімей Героїв з керівництвом облдержадміністрації;

— створення Меморіалу Героїв Небесної Сотні;

— проведення обласних спортивних змагань пам’яті Героїв Небесної Сотні та виготовлення медалі Небесної сотні;

— посилення роботи щодо соціального супроводу членів сімей Героїв та постраждалих учасників Революції Гідності;

— посилення візуальної комунікації у містах та районах області через виготовлення та розміщення банерів, пам’ятників та інших пам’яток про Героїв Небесної Сотні та учасників Революції Гідності;

— проведення регулярного заходу (у вигляді уроку пам’яті) в навчальних закладах області тощо.

Під час спілкування Олексій Чернишов також доручив із наступного року започаткувати стипендії імені Героїв Небесної Сотні в освітніх закладах регіону. У 2020 році передбачено виплати стипендій 25 студентам коледжів та університетів Київської області у сумі 2400 грн на одну особу щомісячно.

Крім того, буде розглянуто питання виплати матеріальної допомоги для 7 неповнолітніх дітей Героїв. Зокрема, Олексій Чернишов доручив «з 1 січня передбачити виплату матеріальної допомоги дітям Героїв Небесної Сотні у максимально можливому розмірі щомісячно».

Голова Київської ОДА наголосив, що за підсумками проведеного діалогу потрібні конкретні дії як з боку облдержадміністрації, так і з боку учасників зустрічі. Тому в облдержадміністрації відтепер будуть проходити регулярні зустрічі з членами сімей Героїв Небесної Сотні та учасниками Революції Гідності, а також буде створена робоча група. Головою цієї групи з боку членів сімей буде вдова загиблого Віктора Швеця Тамара.

Довідково:

Указ про відзначення 21 листопада Дня Гідності та Свободи був підписаний 13 листопада 2014 року п’ятим президентом Петром Порошенком.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація