Олексій Чернишов розповів про підсумки перших 100 днів роботи

image
14 Лютого 2020, 13:06
Поділитися:

13 лютого голова Київської ОДА Олексій Чернишов прозвітував про перші результати своєї діяльності на пресконференції «100 днів».

Серед головних здобутків: затверджено цілі на поточний рік та розроблено план перетворення Київщини на вітрину України. Київська область першою в Україні подала на затвердження Кабміну Перспективний план Київщини. Завершено будівництво шкіл у м. Українка та м. Вишневе, проводиться капітальний ремонт Бориспільської багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування, розпочато співпрацю з ЄБРР по модернізації соціальних об’єктів, триває реформування адмінсистеми влади на Київщині та призначено 8 голів РДА, впроваджено план підтримки державної кредитної програми «Доступні кредити 5-7-9%».  Крім того, розроблено концепцію і визначено ключові напрямки роботи Агенції регіонального розвитку.

Велику увагу приділено розвитку транспорту та інфраструктурі області. Мова йде про амбітний проєкт побудови великої кільцевої дороги навколо Києва (ВКАД). Передбачається будівництво та облаштування 214 км автодороги. Будівництво створить 30 тисяч робочих місць.  Крім того,  планується зробити залізничні перевезення максимально комфортними для пасажирів. Вже підписаний Протокол намірів з керівництвом Південно-західної залізниці. Програма розвитку приміського транспорту передбачає покращити перевезення у напрямках до Фастова, Білої Церкви,  Миронівки. Ще одним напрямком є розвиток проєкту  аеропорту “Біла Церква” та отримання ним статусу міжнародного. Всі ці проєкти позитивно вплинуть на створення нових робочих місць та працюють на залучення нових інвестицій в область.

Олексій Чернишов повідомив, що вже наступного тижня відбудеться перше засідання Ради Інвесторів при Київській ОДА.

 Серед ключових напрямів роботи голова облдержадміністрації визначив соціальну і транспортну сфери, розвиток інфраструктури, запровадження здорового харчування у навчальних закладах, підтримку малого та середнього бізнесу, залучення інвестицій, процес децентралізації та боротьбу з корупцією.

Окрім того, під час заходу представники засобів масової інформації мали нагоду поспілкуватись і поставити очільнику ОДА свої запитання.

Олексій Чернишов у своєму виступі зазначив, що головними здобутками за 100 днів роботи є формування команди і чіткого бачення пріоритетів роботи.

«Ми створюємо всі передумови, щоб Київщину сприймали не лише як адміністративний центр країни, а і як інвестиційну вітрину держави. Принаймні ті проєкти, над якими ми працюємо, підсилять це сприйняття дуже скоро. Залучення інвестицій приведе до створення нових робочих місць. Наша задача – зробити життя на Київщині комфортним та безпечним», – наголосив очільник Київщини.

Повідомляє пресслужба КОДА.

Відео «100 днів» за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=A1u9iBwWal4

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація