Олексія Кулебу призначено головою Київської обласної державної адміністрації

image
21 Травня 2022, 14:07
Поділитися:

21 травня 2022 г. 14:01

Сьогодні, 21 травня, Президент України Володимир Зеленський звільнив з посади голови Київської обласної державної адміністрації (КОДА) генерал-лейтенанта Олександра Павлюка та призначив на цю посаду колишнього очільника Київщини Олексія Кулебу.

Про це KВ стало відомо з указів Президента України від 21.05.2022 № 352 та 353.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Звільнити Павлюка Олександра Олексійовича з посади голови КОДА”, – зазначається в указі Президента №352.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Призначити КУЛЕБУ Олексія Володимировича головою КОДА”, – написано в указі Президента №253.

Нагадаємо, вчора KВ повідомляла, що Кабінет Міністрів погодив звільнення з посади голови КОДА Олександра Павлюка, а кермо області знову перейде попередньому очільнику Київщини Олексію Кулебі, який очолював регіон з 8 лютого по 15 березня 2022 року.

Читайте: Керувати Київщиною знову буде Олексій Кулеба

Також нагадаємо, у лютому 2022 року Кабінет Міністрів погодив звільнення Василя Володіна з посади голови КОДА і призначення на цю посаду першого заступника голови Київської міськдержадміністрації (КМДА) з питань здійснення самоврядних повноважень Олексія Куліби. Відповідний Указ Президент України підписав 8 лютого.

Читайте: Кабмин согласовал увольнение с поста главы Киевской ОГА Володина и назначение на его место зама Кличко Кулебы

Кулеба – креатура керівника Офісу президента (ВП) Андрія Єрмака. Раніше у ЗМІ повідомлялося, що у разі ухвалення закону про столицю головним претендентом на посаду голови Київської міськдержадміністрації (КМДА) буде саме Олексій Кулеба, і що саме він може “посунути” Віталія Кличка з цієї посади.

Кулеба встиг побути головою Київського регіону трохи більше місяця. Після того як 15 березня Володимир Зеленський звільнив Олексія Кулебу з посади голови КОДА, запровадив Київську обласну військову адміністрацію (КОВА) і призначив керувати нею генерал-лейтенанта Олександра Павлюка, владний ландшафт в столичному регіоні трохи змінився.

Після звільнення Кулебі певний час не могли знайти посаду. В перші тижні ексочільника облдержадміністрації титрували як людину, що займається вирішенням гуманітарних питань в Київській ОВА. Після 24 березня йому формалізували посаду. В Указ Президента про нагородження орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня Кулеба Олексій Володимирович був вписаний як керівник групи радників поза штатом начальника Київської обласної військової адміністрації.

Читайте: Звільнені та непризначені: Київщина відновлює політичне життя

Фото: колаж KВ

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона