Олександр Терещук провів засідання оперативного штабу по підготовці до опалювального сезону 2019-2020

image
29 Травня 2019, 16:23
Поділитися:

В КОДА пройшло засідання оперативного регіонального штабу з питань підготовки і забезпечення сталого функціонування господарського комплексу та об’єктів соціально-культурного призначення Київської області до роботи в осінньо-зимовий період 2019/2020 року. В засіданні взяли участь представники теплопостачальних підприємств області, правоохоронних органів, структурних підрозділів Київської облдержадміністрації, депутатського корпусу та місцевого самоврядування.

В ході наради було розглянуто плани з підготовки до осінньо-зимового періоду, питання оснащення багатоквартирних житлових будинків приладами обліку теплової енергії та стан готовності теплопостачальних підприємств до опалювального сезону. Під час наради голова області звернув увагу присутніх на значні суми заборгованостей та низькі показники виплати боргів за газ теплопостачальними комунальними підприємствами Обласної ради.

«Ви отримуєте від громадян мільйони гривень сплати за свої послуги, але не виплачуєте борги. Я дивлюся в документи, і бачу, що кошти спрямовуються на юридичні послуги, аудит, закупівлю бензину та туалетного паперу, а заборгованість тільки зростає. Як ви збираєтесь отримувати номінації на газ в кінці року? А потім, через ваші схеми, люди знову зустрічатимуть зиму без тепла, як було в 2017 році та в жовтні 2018. Я передам всі ці матеріали до правоохоронних органів, хай вони розбираються із цими питаннями!» – наголосив голова області.

З метою вирішення проблеми заборгованостей та підготовки до опалювального сезону, очільник Київщини доручив терміново створити при КОДА робочу групу, яка розгляне можливість та шляхи передачі теплопостачальних підприємств з комунальної власності Обласної ради до органів місцевого самоврядування. Таким чином на місцях з’явиться можливість частково розраховуватись з боргами підприємств перед НАК «Нафтогаз» коштами місцевих бюджетів. До складу робочої групи увійдуть представники органів місцевого самоврядування, теплопостачальних організацій, профільних структурних підрозділів КОДА, ДСНС та правоохоронці.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація