Олександр Щур: «ББЛІЛ може увійти до переліку закладів для розміщення хворих на COVID-19»

image
1 Квітня 2020, 21:47
Поділитися:

КНП «ББЛІЛ» не внесено до переліку лікарень для госпіталізації хворих на COVID-19. Цьому є підтвердження на веб-порталі Національної служби здоров’я України. Однак при ускладнених ситуаціях із поширенням інфекції лікарню можуть додати до такого списку медзакладів.

Як повідомив «Вістям» директор ББЛІЛ Олександр Щур, наразі в медзакладі готуються до можливого прийому хворих на коронавірус. «Окремо розташоване приміщення неврологічного відділення може прийняти 50 хворих, є 11 апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ)», — прокоментував Щур. 

За його словами, медики щодня проходять підготовку до роботи в можливо складних умовах. 

Також директор повідомив, що кошти на підвищені зарплати лікарям та забезпечення їх безкоштовного харчування на період можливої роботи з інфікованими виділено з міського та районного бюджетів. «Лікарня має все необхідне оснащення, а медики — засоби індивідуального захисту для роботи в умовах епідемії»,— запевнив Щур. 

В Україні

Згідно із даними Національної служби здоров’я України, передбачається 242 медичних заклади, які прийматимуть хворих на коронавірус. Загальна кількість ліжкомісць сягає 66 тисяч, із них кількість місць для інфекційних захворювань — 12 тис. На всю Україну нині є 1861 апарат ШВЛ. 

У Київській області

На території Київської області поки планується 10 закладів для госпіталізації пацієнтів із COVID-19 загальною кількістю ліжко-місць — 3 тис. 9 шт. На всю область є 54 апарати ШВЛ. 

Наприклад, на Лівобережжі Київщини найближча до Борисполя лікарня, що є у переліку НСЗУ — це КНП «Броварська БЛІЛ». Даний медзаклад налічує 100 ліжкомісць і 14 апартів ШВЛ. Ще один медзаклад на лівому березі —Яготинська ЦРЛ, яка має 40 місць для хворих на коронавірус і 3 апарати ШВЛ. 

На правому березі області розміщення хворих на випадок спалаху передбачається у КНП ВРР «Васильківська ЦРЛ», КНП БМР «Білоцерківський пологовий будинок», КНП БМР «Білоцерківська міська лікарня №3», КНП БМР «Білоцерківська міська лікарня №1», КНП КОР «Київська обласна дитяча лікарня №2», КНП «Центральна района лікарня Києво-Святошинської районної ради», КНП КОР «Київська обласна дитяча лікарня» та КНП МРР «Макарівська ЦРЛ». 

У столиці України

У Києві облаштовано 7 медзакладів, куди направлятимуть інфікованих. Кількість місць — 2 тис. 909 та 117 апаратів ШВЛ.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама