Олександр Маркушин: «До кінця 2024 року вирішимо проблему переповнених класів в ірпінських школах»

image
29 Грудня 2021, 13:00
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Команда «Нових Облич» поставила перед собою завдання протягом трьох років вирішити проблему переповнених класів в ірпінських школах: у місті будуть збудовані та відкриті дві повноцінні школи та новий корпус ліцею №3. Про це заявив Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

«На сьогодні ми разом з головою Інвестиційної ради Ірпеня Володимиром Карплюком та всією нашою командою “Нових Облич” поставили перед собою чітке завдання – до кінця 2024 року вирішити питання переповнених класів в ірпінських школах, – написав мер на своїй фейсбук-сторінці й на телеграм-каналі. – До кінця 2024 року в Ірпені будуть збудовані та відкриті дві повноцінні школи та новий корпус ліцею №3».

Маркушин зазначив, що на останній сесії міськради, яка відбулася 23 грудня, «місто безкоштовно прийняло в комунальну власність земельну ділянку площею 2,3 га».

«Йдеться про територію колишнього заводу “Ірпіньмаш” на вулиці Садовій, 94. Ми довго вели перемовини із власником цієї землі й дуже вдячні йому за такий крок на підтримку нашої громади. Вже зараз розробляється проєкт нової великої школи на 1500 учнів. У березні представлю його вам, і одразу почнеться будівництво. Школу на вулиці Садовій плануємо відкрити у 2024 році. Також уже завершується проєктування корпусу для початкової школи на 700 місць Ірпінського ліцею №3. Будуватимемо його наступного року, а відкриття заплановано на 2023 рік. І крім того, триває будівництво школи у мікрорайоні “Синергія Сіті”. Це буде комунальна школа на 1200 учнів. Очікуємо її відкриття також до кінця 2024 року», – розповів міський голова.

Він нагадав, що цього року був відкритий новий корпус Ірпінської школи №1 на 900 учнів. «Збудували ми його за півтора року і виключно за кошти місцевого бюджету. Це фактично нова повноцінна школа із найбільшим у місті спортзалом, власною їдальнею, бібліотекою, гімнастичною залою та актовим залом», – відзначив мер.

«Ще раніше, у 2018-му, ми відкрили добудований корпус на 19 класів Ірпінської школи №17 та надбудували поверх на 9 класів у школі №2. А ще у 2017-му був відкритий Ірпінський ліцей інноваційних технологій, а у вересні 2019-го – Ірпінський академічний ліцей НУБіП. У цих закладах навчаються діти з 7 до 11 класу», – додав він.

«Я впевнений, з вашою підтримкою у нас все вийде! Зроблені справи за останні 6 років – цьому яскравий доказ», – підкреслив Олександр Маркушин.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!



Джерело: ITV