“Олександр Горобець знаходиться під контролем групи Коваля-Тимошенко-Павлюка”

image
14 Листопада 2019, 19:15
Поділитися:

Дата публикации: 14 ноября 2019.

Депутат від партії “Слуга народу” Олександр Дубінський стверджує, що його колега – Олександр Горобець, обраний у 95 мажоритарному окрузі,
знаходиться під контролем “групи Коваля-Тимошенко-Павлюка”, також відомої як “група Калетника”.

Про це Містоінформ стало відомо із інтерв’ю Олександра Дубінського для видання Киеввласть.

Розповідаючи про характер своїх відносин з колишнім губернатором Київщини Михайлом Бно-Айріяном, депутат від “Слуги народу” Олександр Дубінський повідомив, що його колега Олександр Горобець перебуває під контролем “групи Калетника”, саме ця група просувала Бно-Айріяна на пост глави Київської облдержадміністрації.

Олександр Дубінський:”Горобець під контролем групи “групи Коваля-Тимошенко-Павлюка”

Поволі стають зрозумілими часті візити Михайла Бно-Айріяна до Ірпеня і Вишневого у період виборів до Верховної Ради, а його надто активна підтримка тодішнього кандидата Олександра Горобця видається тепер логічним кроком.

Що ж це за “група Калетника” або як назвав її Дубінський “група Коваля-Тимошенко-Павлюка”?

Ігор Калетник

Ігор Калетник впродовж своєї кар’єри обіймав безліч державних посад, був суддею та депутатом Верховної Ради від Комуністичної партії України. Але найбільше його пов’язують із митницею, якою він керував, та реалізацією ряду тіньових схем із незаконного переміщення товарів.

Ігоря Калетника пов’язують із незаконними операціями на митниці

Після революції на Майдані в 2014 році Калетник втік з країни, прихопивши з собою накрадені мільярди доларів. За інформацією Обозреватель, цілком ймовірно, що цей одіозний екс-нардеп фінансував певну групу, щоб в подальшому завдяки їй повернутися в країну і повернути свій вплив на митну сферу. Забігаючи неперед можна відмітити, що це йому, ймовірно, вдалося. Так, 31 жовтня 2019 року звільнений начальник відділу спецрозслідування Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив, що ексвіцеспікер часів президента-втікача Віктора Януковича Ігор Калетник, який проходив підозрюваним у справі про “диктаторських законах 16 січня”, повернувся в Україну.

Жителям Бучі та Ірпеня прізвище Калетника добре відоме, адже саме із ним був пов’язаний арешт мера Бучі Анатолія Федорука у 2016 році. Федоруку інкримінували незаконну передачу у власність фізичним та юридичним особам 68 га земель лісу вартістю понад 100 мільйонів гривень, 14 Га з яких отримав Ігор Калетник.

Володимир Коваль

Володимир Коваль – екс-глава управління економіки КОДА, екс-депутат Київської облради. У політикум Київської області він прийшов в 2010 році, ставши депутатом Київської обласної ради від партії Сергія Тігіпка “Сильна Україна”. Після того як “Сильна Україна” ухвалила рішення про злиття з Партією регіонів, Коваль опинився у фракції Партії регіонів. Після перемоги Революції гідності, він покинув політсилу Януковича і влаштувався у фракції “УДАР” в Київоблраді.

Володимир Коваль був тіньовим керівником Київського обласного штабу

Володимир Коваль був тіньовим керівником Київського обласного штабу “Слуги народу”

За словами Олександра Дубінського, саме Володимир Коваль керував штабом “Слуги народу” у Київській області, хоча формально команду Зеленського в Київській області представляла Ольга Коваль, його дочка.

Саме Володимир Коваль мав давні дружні стосунки із Михайлом Бно-Айріяном. І ще одна цікава деталь – Коваль не вперше очолює обласний штаб партії, раніше він керував штабом “Сильної України”, а в цей же час нинішній Голова Верховної Ради Дмитро Разумков керував Київським міським штабом цієї ж партії.

Віктор Тимошенко

Крім сім’ї Ковалів до команди Зеленського в Київській області зараховують і екс-нардепа Віктора Тимошенко. Екс-глава Кримської митниці Тимошенко умовно також належить до групи Ігоря Калетника – екс-голови Державної митної служби, першого віце-спікера Ради з грудня 2012 по лютий 2014 року.

Віктор Тимошенко умовно належить до групи Ігоря Калетника

Віктор Тимошенко умовно належить до групи Ігоря Калетника

Позафракційний нардеп Віктор Тимошенко відомий також голосуванням за диктаторські закони 16 січня 2014 року.

Цікаво, що помічник Віктора Тимошенко у часи його депутатсва, Нагаєвський Артем, сам став депутатом за списками “Слуги народу”.

Ілля Павлюк

Згідно розслідування телепрограми “Наші гроші“, за координацію і фінанси регіональних представників Зе-команди у штабі кандидата в Президенти Володимира Зеленського відповідав саме Ілля Павлюк. Він фактично очолював одну з чотирьох неформальних груп впливу у штабі під назвою “Регіони” («Регионы» – в оригіналі). Про це свідчить листування низки офіційних і неофіційних членів Зе-команди, доступ до якого отримали журналісти Bihus.info. До цієї групи впливу відносили також Разумкова.

Попри те, що через Павлюка проходила координація і фінанси, його прізвище не згадувалось на сайті Зе-команди. Можна припустити, що його роль не афішували навмисно. Більшість згадок Павлюка у ЗМІ стосуються періоду його діяльності за президентства Януковича.

У статтях того часу Павлюка називають «рішалою на митниці», «посередником у митних питаннях» і навіть «королем контрабанди» у західному регіоні. Павлюк також був помічником відомого своїми маєтками народного депутата Ігоря Калєтніка. В момент активної співпраці з митницею Павлюка її офіційного очолював саме Ігор Калетник.

Ілля Павлюк із племінником, який став депутатом від “Слуги народу”

Племінник Іллі Павлюка, Максим Павлюк, також став депутатом за списком “Слуги народу”.

За словами Дубінського, ідея Коваля-Тимошенко-Павлюка полягала в тому, щоб формально змінити губернатора, призначити Бно-Айріяна і зберегти свій вплив над управлінням областю. Таким чином, вони мали стати ключовими бенефіціарами замість тіньових лідерів області Кононенка і Москаленка, під контролем опинився і депутат Олександр Горобець.

Після заяви Дубінського багато речей стає на свої місця. Мер Бучі міг бути пов’язаний знайомством із представниками групи Калетника, сам Калетник свого часу отримав 14 Га лісу у Бучі, за що Федорук був заарештований. Саме Федорук міг стати комунікатором між кандидатом Олександром Горобцем із “групи Калетника” та близьким до нього бізнесменом Олексієм Зіневичем.

Обидва і Зіневич, і Федорук мали особисту неприязнь до свого колишнього приятеля і кума Володимира Карплюка, то ж допомога ставленнику Калетника могла не тільки поліпшити відносини мера Бучі Анатолія Федорука із центральною владою, а й допомогти Олексію Зіневичу вирішити свої “ірпінські” проблеми.

Нагадуємо, саме ЗМІ та ботоферми, які належали Олексію Зіневичу, просували Олександра Горобця в якості кандидата від партії “Слуга наоду” на виборах до Верховної Ради у 95 виборчому окрузі.

Джерело: МИСТОИНФОРМ