Олег Матійців: Столичні ЦКС мають працювати по-іншому

image
11 Червня 2019, 18:06
Поділитися:

Дуже великий позитив, що є контакт із владою, яка за Законом «Про місцеве самоврядування» має піклуватися про стан житлово-комунальної галузі міста в цілому.

Про це зазначив в ефірі програми «Київ LIVE» телеканалу «Київ» голова громадської ініціативи «Європейський вибір Києва», голова асоціації житлових будинків «Житлосвіт» Олег Матійців.

«Але повертаємося до того, що реформа працює від споживача. Ці центри повинні стати не місцем, де заявляють про певні проблеми у будинках, а стати центром навчання співвласників управляти майном, яке йому дала держава у 1992 році при приватизації державного житлового фонду», – додав він.

«А навчання такі чомусь покладені на спеціальні центри недержавного ґатунку. Тобто це організації, які надають допомогу і працюють за гранти. Проте, як правило, там не вистачає прикладних спеціалістів: створити ОСББ порадити можуть усі, а імплементувати запровадження в середині програм, які повинні працювати (не тільки обслуговувати будинок) – ні. Наприклад, запросити іноземну допомогу на ремонт чи інновації», – вважає Олег Матійців.

«Ці центри потрібно розглядати як центри по навчанню співвласників управляти майном, де б народжувалося конкурентне середовище. Люди повинні знати, що у них може бути кілька надавачів послуг, різні ціни… Якраз цим мають піклуватися такі центри», – переконаний він.

Читайте також: Вимога звільнити Авакова була виключно політичною – Василь Вовк

Читайте також: У Гройсмана мало шансів потрапити у новий Парламент – політолог

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV