Окупанти на східних напрямках використовують проти бійців ЗСУ хімічну зброю

image
15 Листопада 2023, 12:54
Поділитися:

15 листопада 2023 г. 12:46

Сьогодні, 15 листопада, на Сватівському та Бахмутському напрямках зафіксовано два випадки застосування хімічної зброї, швидше за все, ворог використав хлорпікрин.

Про це KВстало відомо з повідомлення в телеграм-каналі журналіста Андрія Цаплієнказ посиланням на аналітиків з DeepState.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“З’явились ознаки застосування росіянами проти ЗСУ хімічної зброї. Зафіксовано два випадки застосування хімічної зброї на Сватівському та Бахмутському відтинку, швидше за все, ворог використав хлорпікрин, якого в запасах чимало”, – повідомив Цаплієнко.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначимо, хлорпікрин при контакті викликає сильне запалення очей, носа, горла, дихальних шляхів. Працює як сльозогінний газ. Він швидко позбавляє людину боєздатності, а великої концентрації може призвести до смерті.

Дану речовину заборонено використовувати у військових цілях згідно Конвенції про заборону хімічної зброї.

Нагадаємо, протягом минулої доби відбулося понад 60 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 8 ракетних та 59 авіаційних ударів, здійснив 49 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні та багатоповерхові житлові будинки, а також інша цивільна інфраструктура.

Читайте: Протягом минулої доби відбулося понад 60 бойових зіткнень, – Генштаб ЗСУ

Фото: телеграм-канал Андрія Цаплієнка

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона