Окуляри для нічної їзди, як підібрати

image
24 Вересня 2020, 17:27
Поділитися:

У різному віці ми по-різному ставимося до окулярів для нічного водіння. З досвідом ми розуміємо їхні переваги та наскільки вони важливі. На певному етапі життя нам подобається долати великі відстані, мандруючи світом вночі чи вечірній час, адже вже не жарко і невелика кількість автомобілів на дорозі. Але постійне осліплення, перенапруження очей та незадовільна видимість підказує нам, що вночі бажано було б спати. Вдень, без перешкод відблисків і зайвої уваги, ми можемо краще бачити на велику відстань, і це є більш безпечним керуванням автомобілем.

Види окулярів для нічної їзди та їхні характеристики

У спортивному світі динамічніше розвиваються нові технології, адже в спорті помилки дуже дорого коштують, як і за кермом. Нижче перераховані види, характеристики та переваги окулярів для нічної їзди:

1. Якщо у вас гарний зір, то основний вибір окулярів для таких водіїв є:

  • світлофільтр саме жовтого теплого кольору (якщо буде жовто-коричневий, то водій окрім переднього плану нічого не побачить, а якщо жовто-зелений, бачити на великій відстані зможе, але відблиски від фар, ліхтарів будуть докучати й осліплювати дуже сильно);
  • наявність поляризаційної плівки (поляризаційний фільтр допоможе захистити очі від поляризованих променів фар);
  • загнута форма лінзи за формою лиця (якщо лінза не буде повторювати форму обличчя, а буде максимально рівною, тоді всі автомобілі, котрі будуть обганяти ваше авто, світитимуть фарами на внутрішню поверхню ваших окулярів).

Не можна нехтувати ні однією з вище перерахованих властивостей оправ чи лінз, тому що кожен елемент є важливою частиною безпеки пошкодження очей і водія.

2. Другим видом окулярів для водіїв з проблемним зором є діоптрійні окуляри. Такі окуляри зі скла є прозорі, мають індивідуальну рецептуру під кожне око і завжди робляться під замовлення. Вони сприяють покращенню зору завдяки оптичної дії їхньому рецепту, але не убирають голубу складову світла від фар. Існують так звані діоптричні лінзи теж зі скла «Блублокери», котрі теж прозорі, але мають дуже легкий жовтий відтінок кольору на внутрішній поверхні лінзи. З зовнішньої поверхні такої лінзи додані різні домішки, котрі не пропускають через поверхню голубий спектр світла, і антиблікове внутрішнє покриття захищає від світла фар автомобілів, що нас обганяють.

3. Самим оптимальним видом є комбінація діоптричних окулярів зі змінними поляризаційними кліпонами для дня і ночі, які кріпляться до пластикової чи металевої рами завдяки магнітам, затискачам або гачкам.

Третій вид зазвичай обирають ті хто проводять велику кількість часу за кермом і вдень і вночі, чим більше відстань, і чим більша кількість часу, яку проводимо ми за кермом, ти більше з’являється втома в очах, тоді вони благають дати їм затишку і спокою.

Як вибрати окуляри для нічного водіння

Окуляри для водіїв як з металу так і з пластику відрізняються від звичайних окулярів тим, що рама і лінзи виготовляються з травмобезпечних матеріалів. Тому що звичайні окуляри захищають тільки від вітру, сонячних променів, відблисків фар, але не захищають від механічних дій. Це є одним із найголовніших, що відрізняє, і на що треба звернути перш за все увагу! Наявність технологій описаних у розділі вище, зручна безпечна оправа, і це будуть найкращі окуляри для водія.

Рекомендації по підбору

Вночі ми постійно зіштовхуємося з проблемою нестачі світла і перешкодами відблисків на очах, тому вони напружуються і перенапружуються. Антиблікові окуляри для нічного і вечірнього водіння обов’язково треба підбирати для покращення видимості з урахуванням стану очей кожного. Накопичений досвід фахівців зі спортивної оптики AUTOENJOY, допоможе вам підібрати окуляри для комфортного водіння і з максимальним рівнем захисту від пошкодження зору.

Матеріал розміщений на правах реклами

Слідкуйте за актуальними новинами на наших каналах у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ