Оксана Пономарьова: «Наш заклад обрав офіційно-діловий стиль»

image
9 Серпня 2019, 18:18
Поділитися:

Оксана Пономарьова, директор Бориспільського академічного ліцею:

— Шкільною формою можна назвати уніфікований одяг, однаковий, який, приміром, є у іноземних закладах. Від одного виробника, однакова на вигляд і обов’язкова до носіння. В Україні такої практики немає, бо змусити батьків купити однакове шкільне вбрання неможливо. А якщо, до речі, один заклад захоче запровадити однакову форму і співпрацюватиме тільки з конкретним виробником, дирекцію звинуватять у корупції.

Щодо потрібності форми — так, це гарно. Чи вона необхідна — ні. Достатньо, щоб дитина до школи приходила охайно вдягнена, але не в чому заманеться.

Адміністрація закладу не має права змушувати батьків купувати форму визначеного зразка у певного виробника, але має право наполягати, щоб діти відвідували школу, дотримуючись офіційно-ділового стилю — без декольте, вирізів, коротких спідниць тощо.

Щодо нашого ліцею, то ми рекомендуємо офіційно-діловий стиль. Бажано поєднання темно-синього чи чорного зі світлим кольором. Зовнішній вигляд учнів кожного класу залежатиме від класного керівника. Щодо вишиванок на свята — їх ніхто не відміняв.

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама