Офіційні тимчасові укриття в Броварах: їх поменшає?

image
17 Липня 2023, 21:11
Поділитися:

На минулому тижні міжвідомча комісія спільно с відділом надзвичайних ситуацій, представниками ДСНС та поліції проводила обстеження підвальних приміщень, які визначені на карті сайту міськради як підвальні приміщення- тимчасові укриття, на відповідність вимогам до тимчасових укриттів.

Сьогодні на оперативній нараді очільники ЖЕКів відзвітували про те, що більша частина підвалів – укриттів уже обстежена і вони чекають висновків комісії та оформляють відповідні акти.

У цих актах буде зазначено, чи рекомендує комісія використовувати той чи інший підвал під тимчасове укриття, згідно вимог наказу МВС України з питань використання та обліку фонду захисних споруд цивільного захисту та постанов Кабміну.

Також комісія фіксує недоліки, які варто усунути, які технологічні рішення варто впровадити в тому чи іншому підвалі, також дає рекомендації щодо проведення ремонтів, якщо приміщення справді придатне для використання згідно вимог до найпростіших укриттів.

Чи всі укриття, що вказані на карті офіційного порталу Броварської міськради, зможуть пройти перевірку – невідомо. Але на карті вони поки що є.

Після перевірки керівники ЖЕКів мають затвердити список укриттів, які відповідно до норм рекомендовані для використання, та які не рекомендовані. Після цього затверджені списки передадуть у відділ із питань надзвичайних ситуацій міськради, де внесуть коригування на карті офіційних укриттів.

Нагадаємо, на позачерговій сесії 13 червня депутати підтримали комунальні підприємства і виділили на ремонти в підвалах ЖЕКівських будинків, визначених під тимчасові укриття, 12 млн 475 тис. грн. Роботи розпочалися жваво, адже кінцевий термін проведення ремонтів мав бути 15 липня. Проте підрядні організації не змогли впоратися за цей проміжок часу і строк ремонтів подовжили.

Наразі комунальні підприємства припинили роботи на деяких тимчасових об’єктах цивільного захисту.
До прикладу, на бульв. Незалежності, 10-Б понад два тижні підрядники доводили до ладу укриття біля першого під’їзду, працівники завершили ремонт сходів та входу в укриття. На сьогодні роботи там припинено і робітники, зі слів мешканців, перебазувалися на інші об’єкти.

Як повідомив «Трибуні-Броварів» директор ЖЕК-1 Віктор Касяненко, роботи можуть поновити після позитивного висновку комісії, що оглядала це підвальне приміщення.
Також він зауважив що жодних офіційних висновків комісії наразі немає.

Читайте також:

У Броварах масажист зґвалтував підлітка під час сеансу. ФОТО, ВІДЕО
У Княжичах на стихійному сміттєзвалищі виявили нутрощі невідомого походження
Будуть датчики руху, електронні замки, LED-світильники: у Броварах ЖЕК №2 розпочав ремонтувати тимчасові укриття
Про тимчасові укриття в Броварах, що в підпорядкуванні 5-ти ЖЕКів

Читати далі: Офіційні тимчасові укриття в Броварах: їх поменшає? , автор Заболотний Євген

Джерело: Трибуна – Бровари