Один з найкращих результатів роботи системи протиповітряної оборони – Повітряні сили про вчорашню ракетну атаку

image
27 Січня 2023, 17:53
Поділитися:

Під час вчорашньої ворожої атаки більшість ракет було знищено. Через відсутність актуальних контрзаходів з боку України, ворог також запустив балістичні ракети, які знайшли свою ціль. Про це під час брифінгу повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

“Серед 55 крилатих ракет, які були випущені загалом, дві ракети “Кинжал”. Вони були збиті внаслідок того, що ми не змогли їх вчасно виявити. Також використовуються керовані ракети Х-59. Це був один з найкращих результатів нашої роботи, адже було знищено таку кількість ракет, зокрема Х-101, “Калібр” та Х-555″, – зазначив Ігнат.

“Окупанти продовжують використовувати відносно недороге озброєння, щоб спробувати послабити нашу протиповітряну оборону, запускаючи при цьому іранські безпілотники. Оскільки їм потрібні боєприпаси, виснажуються і люди, і ресурси.

“Найголовніше, що вони можуть визначити позиції ППО і скоригувати свої подальші удари, коли бачать, що дрон летить, а потім втрачає зв’язок. Або, інакше кажучи, вони проводять розвідку”, – каже Ігнат.

———

Слідкуйте за нами у соцмережах:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Білої Церкви – головні та останні новини БЦ сьогодні, події в Білій Церкві