Одну збило авто, а іншу — покусали собаки: на Київщині врятували двох диких косуль, – ФОТО, ВІДЕО

Одну збило авто, а іншу — покусали собаки: на Київщині врятували двох диких косуль, – ФОТО, ВІДЕО
13 Травня 2024, 11:21
Поділитися:

У Київській області громадяни та ветеринари врятували двох диких косуль. Першу тваринку збила автівка, а іншу – покусали собаки і вона застрягла в огорожі.

Про це повідомили в Центрі порятунку диких тварин.

Ще більше новин Києва, Київщини та України читайте в нашому Telegram-каналі “Головні новини Києва – 44.ua”. Також не забувайте підписуватись.

Так, на гарячу лінію 303 до Центру порятунку диких тварин надійшов виклик з Ковалівки Київської області про травмовану косулю. Поранений, але не критично, самець косулі застряг в огорожі і саме там на нього напали собаки, але люди відігнали псів та викликали професійну допомогу.

Самця косулі звільнили з паркану, відвезли додому. Небайдужі місцеві мешканці запросили ветеринара. Він зробив укол знеболюючого, але косуля не підіймалась, не рухалась, вона переживала глибокий психологічний шок, – розповіли деталі в центрі.

Коли фахівці Центру порятунку диких тварин перевірили тваринку, вони виявили, що її кістки цілі, а рани від укусів собак не є небезпечними для життя.

Згодом фахівці Центру розпочали процес реабілітації та виведення самця косулі зі стану стресу. За кілька годин тваринка сама стала на ноги й поскакала до свого природного місця перебування.

Інший випадок з косулею стався у неділю вранці. Косулю під Києвом збила автівка. Тваринку привезли до Центру добрі люди разом з поліцією.

Згодом її доставили у Ветеринарну клініку Інни Васильківської. Там лікарі виявили важку черепно-мозкову травму та зламані 9 ребер.

Це як раз той випадок, коли потрібно косулю забирати, щоб надати 1 шанс зі 100 на одужання. Це вкрай складний випадок, де шанси на одужання дуже малі, але ми вирішили не здаватися. Ми відчуваємо відповідальність перед цією беззахисною твариною і хочемо надати їй шанс на життя, – написали у Центрі.

Лікарі вже зробили все можливе, надавши необхідну допомогу. Тепер треба поборотись за її життя.

Тому, що як тільки вона зможе піднятися — вона розіб’ється від стресу. Косулі дуже піддаються стресу. Також для диких косуль мають бути спеціальні умови перевезення, інакше вони часто не переживають цей шок і гинуть не від заданих травм, а, наприклад, через порушення травлення від стресу, — розповіли важливі подробиці фахівці.

Також ми писали раніше про те, що рятувальники визволили з “пастки” дику косулю. Інцидент трапився у селищі Макарів Бучанського району на вул. Богдана Хмельницького.

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua