ОДА спільно з громадськими організаціями розробила план заходів з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні

image
28 Жовтня 2021, 17:15
Поділитися:

Фахівці Київської обласної державної адміністрації спільно з громадськими організаціями розробили план заходів на 2021 і 2022 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року. До роботи були залучені представники з «Ми – особливі», «Ресурсний центр Безбар’єрна Україна», «Сучасний погляд», «Всеукраїнське об’єднання осіб з інвалідністю «Група активної реабілітації» і Спортивна федерація незрячих України» у Київській області».

Про це сьогодні, 28 жовтня, зазначив директор департаменту містобудування і архітектури Ярослав Янович.

«Ми провели кілька засідань комітету, на яких розглянули та обговорили основні засади проєкту. Завдяки залученості громадськості робота над формуванням документу була більш ефективною. Зокрема ми отримали близько десяти пропозицій, які інтегрували в план заходів», – уточнив Ярослав Янович.

Зокрема важливими пропозиціями були створення інтерактивної карти доступності Київської області, надання послуги соціального супроводу для осіб з глибоким порушенням зору на рівні територіальних громад, дублювання жестовим перекладом брифінгів та ефірів державних телеканалів. Окрім цього, була детально обговорена проблематика безбар’єрного простору на спортивних майданчиках.

Зазначимо: розпорядженням голови Київської обласної державної адміністрації від 26 жовтня № 683 План заходів Київської обласної державної адміністрації на 2021 і 2022 роки  з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року було затверджено.

Повідомляє пресслужба Київської ОДА



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація