Очільник Київщини відвідав соціальні об’єкти Києво-Святошинського району

image
27 Лютого 2019, 20:41
Поділитися:

Голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Терещук відвідав одразу три соціальних об’єкти в Києво-Святошинському районі. В ході робочої поїздки очільник Київської ОДА відвідав ясла-садок «Яблучко» в с. Новосілки, завітав на урочисте відкриття сучасної амбулаторії сімейної медицини в Чабанах та оглянув недобудову Чабанівської загальноосвітньої школи. 

Педагогічний колектив та представники самоврядування району провели Олександру Терещуку екскурсію нещодавно відремонтованим дитячим садочком «Яблучко». Голова КОДА оглянув приміщення навчальних груп, музичну залу, харчовий блок та поспілкувався з педагогічним колективом і вихованцями дитячого садочку. «Діти – наше майбутнє! Ми щоденно працюємо, щоб вони росли в комфортній країні, навчались в закладах європейського формату. Від того, як ми виховаємо їх сьогодні, залежить те, якою Україна буде завтра. В нас перед очима живий приклад того, як може розвиватись громада, в якій є господар. Приклад того як зростають бюджети, і як в кожному містечку нарешті з’являються кошти, яких вистачає не лише на виживання, а й на розвиток”, -зазначив Олександр Терещук. 

Після оглядової екскурсії дитячого садочку очільник Київщини, разом із представниками місцевого самоврядування, взяв участь в  урочистому відкритті нової сучасної амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Також Голова КОДА виступив перед місцевою громадою, оглянув приміщення амбулаторії та поспілкувався з медичним персоналом. «Охорона здоров’я – наш пріоритет № 1! Медична допомога має бути доступною для всіх, і невідкладно надаватися за будь-яких обставин всім, хто її потребує. Ще кілька років тому ми навіть не могли уявити, що на Київщині відкриватимуться нові медичні заклади, збудовані за кошти району чи громади. Сьогодні завдяки децентралізації в області будується ще 17 нових сучасних амбулаторій. Їхнє будівництво буде завершено до кінця 2019 року. Давайте закочувати рукава і разом працювати для розвитку нашої домівки!» – підкреслив Голова Київської облдержадміністрації.

Також очільник КОДА перевірив стан будівництва Чабанівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Фундамент будівлі було закладено більше 20 років тому, проте будівельні роботи не проводились через нестачу коштів. Завдяки реформі децентралізації, запровадженої Президентом України, бюджет Києво-Святошинського району суттєво зріс, і в ньому з’явились кошти на розвиток соціальних об’єктів. Наразі в школі вже зведено стіни та майже закінчено покрівельні роботи. Завершення будівництва потребує суттєвих фінансових вкладень та тривалої кропіткої роботи, проте ввести будівлю в експлуатацію заплановано до кінця поточного року.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація