Обухівщина стає непридатною для життя?

image
20 Березня 2021, 22:03
Поділитися:



Обухівщина стає непридатною для життя. Сьогодні для подібного твердження є досить доказів.

Такою є фабула допису місцевої журналістки і активістки Лесі Москаленко, передають Хроніки Обухова з посиланням на її сторінку у Facebook.

Доказ 1. Ліс

  • Обухівщина. Котрий рік без документів пиляють ліс. Лісгосп, очевидно, сам це і кришує, бо складу злочину вони не бачать.

Доказ 2. Сміття

Росте і смердить сміттєвий полігон у Підгірцях, куди Київ звозить відходи. І ростиме, бо це – бізнес. Та ще і нескінченні, десятками мільйонів гривень вливання з бюджету міста. Сміття – це таки золото за певних обставин.

Доказ 3. “Трипілька”

  • Дим від Трипільської ТЕЦ, стоки з “картонажки”, відсутність дозволів і фільтрів. І все собі прекрасно працює.

Доказ 4. Руйнування біоценозів

  • Доки екологи та екологічно свідомі ЗМІ пишуть про відновлення і заводнення осушених боліт, торфяники (вони ж болота) виставляються на продаж під забудову. Землі давно подерибанені.
  • Навіть, коли якийсь об’єкт проходить ОВД (оцінка впливу на довкілля), то забудовники легко отримують висновок, що у них все нормас. А коли не отримують будують без нього (як житловий комплекс у Підгірцях).

Доказ 5. Нові промзони

  • У Романкові днями стрімко виросло два цементних заводики від компанії Онур.Тієї самої, яка виграє тендери Укравтодору. Тієї, за якою кримінальний шлейф.
  • Все це відбувається за мовчазної згоди людей, які тут живуть. Їх не цікавить кочегарка і смітник під хатою. І що природи вже майже не лишилося і ніякої туристичної чи рекреаційної зони тут не буде.

Їх цікавить, чому на 5 грн подорожчала маршрутка і коли посадять Порошенка, додала вона.





Source link