Обухівський "пірник" – останній акорд "Солодкого блюзу"
Місцеві жителі розповідають, що легендарні обухівські пірники були в радість усім. Їх на гостинці з Обухівського ярмарку везли в різні куточки району. Це солодощі, що могли б стати локальним артефактом, проте його рецепт залишався таємницею. Аж поки ми не познайомились з Світланою Грабовою, обухівкою, котра пам’ятає цей смак з дитинства.
Хронікам Обухова жінка розповіла, що це саме ті, найулюбленіші солодощі.
Чи пам’ятаєте свої улюблені солодощі з дитинства? Певна, вони є у кожного. Можливо навіть не один, а декілька – незабутні та неймовірні спогади про смаколики вашого дитинства. Для мене – це печиво, яке мама купувала на обухівському базарі. Такі колись випікала і продавала місцева мешканка, – згадує Світлана.
Вона додає, що печиво мало форму панянок або коників, розмальованих червоним орнаментом. Коштувало воно 20 копійок.
Я постійно просила маму спекти таке печиво вдома, але рецепт тримали в таємниці. Вже у дорослому віці я дуже довго шукала рецепт цього смаколика. Перепитувала знайомих, перечитувала книжки з стародавніми рецептами. І нарешті я знайшла той самий рецепт того самого печива мого дитинства, – розповідає жінка.
***
Саме тут зійшлись зорі: наш інтерес до вивчення обухівської кухні, знання і спогади Світлани і безумовний кондитерський талант Наталі Бурди.
Наталя детально занотувала рецепт та всі нюанси приготування. І суботнього дня ми зібрались в кав’ярні «Солодкий блюз» аби спробувати відтворити обухівський пірник. Печиво, котре багато хто з місцевих жителів згадує з насолодою і ностальгією.
Під час приготування Наталя вирахувала кількість інгредієнтів та занотувала детальний рецепт. І ми не будемо його від вас приховувати. Дивіться все в сюжеті.
Беріть, печіть, розповідайте, що у вас вийшло. Любіть Обухів, куштуйте обухівське і не забувайте донатити на армію.
Notice: Undefined variable: readAlsoLabel in /home/socport/obukhiv.info/www/site/templates/blocks/BlockTypeRelated/rss.php on line 3
-
Чому варто замінити каву на чай
-
Біблиця: стара-нова риба Обухівського Подніпров'я, вона ж "таранька"
-
Клопотенко зі Ржищева і Хижняк з Українки приготували сирники (відео)
-
Пиріжки з ікрою карася у Клопотенка як майже обухівське питання
-
Як кетогенна дієта може допомогти у боротьбі з онкологією