Обухівський "пірник" – останній акорд "Солодкого блюзу"

Обухівський "пірник" – останній акорд "Солодкого блюзу"
31 Грудня 2024, 18:46
Поділитися:


Місцеві жителі розповідають, що легендарні обухівські пірники були в радість усім. Їх на гостинці з Обухівського ярмарку везли в різні куточки району. Це солодощі, що могли б стати локальним артефактом, проте його рецепт залишався таємницею. Аж поки ми не познайомились з Світланою Грабовою, обухівкою, котра пам’ятає цей смак з дитинства.

Хронікам Обухова жінка розповіла, що це саме ті, найулюбленіші солодощі.

Чи пам’ятаєте свої улюблені солодощі з дитинства? Певна, вони є у кожного. Можливо навіть не один, а декілька – незабутні та неймовірні спогади про смаколики вашого дитинства. Для мене – це печиво, яке мама купувала на обухівському базарі. Такі колись випікала і продавала місцева мешканка, – згадує Світлана.

Вона додає, що печиво мало форму панянок або коників, розмальованих червоним орнаментом. Коштувало воно 20 копійок.

Я постійно просила маму спекти таке печиво вдома, але рецепт тримали в таємниці. Вже у дорослому віці я дуже довго шукала рецепт цього смаколика. Перепитувала знайомих, перечитувала книжки з стародавніми рецептами. І нарешті я знайшла той самий рецепт того самого печива мого дитинства, – розповідає жінка.

***

Саме тут зійшлись зорі: наш інтерес до вивчення обухівської кухні, знання і спогади Світлани і безумовний кондитерський талант Наталі Бурди.

Наталя детально занотувала рецепт та всі нюанси приготування. І суботнього дня ми зібрались в кав’ярні «Солодкий блюз» аби спробувати відтворити обухівський пірник. Печиво, котре багато хто з місцевих жителів згадує з насолодою і ностальгією.

Під час приготування Наталя вирахувала кількість інгредієнтів та занотувала детальний рецепт. І ми не будемо його від вас приховувати. Дивіться все в сюжеті.

Беріть, печіть, розповідайте, що у вас вийшло. Любіть Обухів, куштуйте обухівське і не забувайте донатити на армію.


Notice: Undefined variable: readAlsoLabel in /home/socport/obukhiv.info/www/site/templates/blocks/BlockTypeRelated/rss.php on line 3

  • Чому варто замінити каву на чай

  • Біблиця: стара-нова риба Обухівського Подніпров'я, вона ж "таранька"

  • Клопотенко зі Ржищева і Хижняк з Українки приготували сирники (відео)

  • Пиріжки з ікрою карася у Клопотенка як майже обухівське питання

  • Як кетогенна дієта може допомогти у боротьбі з онкологією



Source link