Обстріл середмістя Херсона: щонайменше 8 загиблих, прокуратура розпочала провадження

image
24 Грудня 2022, 17:02
Поділитися:

24 грудня 2022 г. 17:02

Сьогодні вранці, 24 грудня окупанти, здійснили черговий обстріл середмістя Херсона. Внаслідок удару загинуло щонайменше 8 цивільних осіб. Десятки людей госпіталізовано, частина з них з тяжкими травмами. Від обстрілу зайнялося 66 автомобілів.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Офісу генерального прокурора.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України)”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За даними слідства, вранці 24 грудня окупанти здійснили черговий обстріл середмістя Херсона поціливши у місця з найбільш масовими скупченнями місцевих мешканців.

Внаслідок цього загинуло щонайменше 8 цивільних осіб. Пошкоджено об’єкти цивільної інфраструктури, серед яких житлові будинки, адмінбудівлі та автотранспорт.

Згідно з повідомленням заступника голови ОП Кирила Тимошенка, станом на 13:30 було відомо про 58 поранених, з них 18 – важких .

Як зазначили в МВС України, внаслідок удару реактивних систем залпового вогню по житловому району міста зайнялися 66 легкових автомобілів.

Нагадаємо, 24 грудня, війська рф обстріляли Херсон. Президент Зеленський написав, що країна-терорист продовжує нести рускій мір у вигляді обстрілів цивільного населення. “Це не військові обʼєкти, це не війна за правилами. Це терор, це вбивства заради залякування та задоволення”,- зазначив він.

Читайте: Внаслідок обстрілу центру Херсона загинули п’ятеро людей, десятки поранених

Фото: Офіс генпрокурора, МВС

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона