Обрано новий склад Молодіжної ради при Київській облдержадміністрації

image
28 Липня 2021, 12:54
Поділитися:

У зв’язку із закінченням каденції попереднього складу Молодіжної ради, 27 липня в Київській ОДА формувалася нова Молодіжна рада. До її складу ввійшли представники молодіжних рад міських, селищних та сільських громад Київщини, громадських організацій та інститутів громадянського суспільства.

Про це йшлося сьогодні на установчих зборах Молодіжної ради при Київській ОДА. З вітальним словом на заході виступила заступниця голови Київської облдержадміністрації Тетяна Щербак, участь взяв начальник Управління молоді та спорту КОДА Сергій Тимофєєв.

Попередня молодіжна рада при КОДА за час своєї роботи реалізувала ряд проектів для молоді Київщини, зокрема тренінгові курси і програми, конкурс кращих практик молодіжної роботи, поїздки й обласний форум для молоді, тощо.

Київська облдержадміністрація на чолі з головою Василем Володіним, розуміючи важливість реалізації даного напрямку для  розвитку регіону, вирішення питань соціально-економічного, культурного, національно-патріотичного життя Київщини, і надалі планує долучати молодь до участі в розробленні та виконанні програм у молодіжній сфері, реалізації державної політики на регіональному рівні.

До членства в оновленому складі Молодіжної ради долучилися представники локальних молодіжних рад, інститутів громадянського суспільства, ініціативних груп, які займаються розвитком молодіжної політики, а в першу чергу, які ініціюватимуть і адвокатуватимуть інтереси молоді в межах регіону.

Молодіжна рада при Київській обласній державній адміністрації має на меті реалізовувати тренінгові і навчальні програми для ініціативних груп щодо створення молодіжних рад на місцях і ефективної реалізації їх участі житті малих громад.

Отже, процедурою рейтингового голосування за кандидатів на членство було затверджено новий склад Молодіжної ради, головою якої обрали Діану Прідьму, членкиню ГО «Поклик поколінь».

В рамках установчих зборів відбулася презентація опитування щодо зміцнення інституційної спроможності організацій громадянського суспільства у Київській області.

А на завершення зборів новообрана Молодіжна рада Київщини розтягнула 31-метрове синьо-жовте знамено, і члени Ради дружно лишили на полотні свої побажання для наших військових-захисників – адже вже незабаром національний стяг поїде в зону військових дій на схід країни.

Окремо відзначимо, що Молодіжна рада при Київській обласній державній адміністрації – це консультативно-дорадчий орган, покликаний сприяти взаємодії виконавчих органів Київської обласної держаної адміністрації  та молоді Київської області, забезпечувати узгодженість дій у вирішенні питань, пов’язаних із життям молоді та її участю в усіх сферах життя суспільства.

Підготовлено за матеріалами управління молоді та спорту Київської ОДА.



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація