Обмін ламп розжарювання та облік відходів від руйнувань — основні питання під час нарад із громадами Київщини

image
28 Лютого 2023, 18:04
Поділитися:

27 та 28 лютого відбулися онлайн-наради на чолі із заступником голови Київської ОВА Сергієм Білецьким із представниками районних державних адміністрацій та територіальних громад. 

Під час нарад обговорили ряд важливих питань, що стосуються екологічної сфери в Київській області. 

Серед них — реалізація проєкту обміну ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи, що триває в Україні. Обмін можна здійснювати у відділеннях Укрпошти в населених пунктах регіону.  

Так, на Київщині мають бути створені сприятливі умови задля виконання цього проєкту, нині триває робота в цьому напрямку. 

Реалізація проєкту цінна й тому, що за підрахунками фахівців, перехід на енергоощадні лампи знизить споживання електроенергії на 7-10% в моменти пікового навантаження. Це допоможе суттєво скоротити дефіцит електроенергії в системі. 

Ще одне питання, що підняли на нараді, — облік відходів від руйнувань на місцях їх тимчасового зберігання. 

Наразі триває відновлення Київщини після окупації, зокрема демонтаж зруйнованих окупантами будівель. Важливим є робота щодо правильної утилізації та зберігання будівельних відходів. 

За підсумками нарад надані доручення РВА за відповідними напрямками роботи.

Як повідомлялося раніше, 17 лютого в Київській області відбулася зустріч Комісара ЄС з питань навколишнього середовища, океанів і рибальства Віргініюса Сінкявічюса з Міністром захисту довкілля та природних ресурсів України Руслана Стрільця та очільниками міст Київщини.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація