Обмеження часу у Фейсбуці покращує життя

image
4 Лютого 2019, 09:51
Поділитися:

Обмеження часу у Фейсбуці покращує життя
Автор Visnik, Опубліковано: Лютий 4th, 2019

Вихід із соціальних мереж може покращити життя.

Американські науковці зі Стенфордського і Нью-Йоркського університетів провели дослідження. У ньому взяли участь 2,8 тис. осіб, пише dailymail.

Протягом місяця піддослідні не користувалися соціальною мережею Facebook. Потім заповнювали анкети. У них відповідали на питання про їхнє повсякденне життя, політичні погляди і загальний психологічний стан,який вони відчували під час експерименту.

“Деактивация Facebook знизила активність в інтернеті та в соціальних мережах. Натомість піддослідні збільшили час перегляду телепередач і фільмів. Вони більше спілкувалися з друзями і родиною, у них покращилося загальне самопочуття, задоволеність життя. Крім того, у день з’явилося близько години вільного часу”,- йдеться у дослідженні.

Учасники дослідження менше дивилися новини і цікавилися політикою. Більше половини піддослідних після закінчення експерименту почали рідше користуватися Facebook.

Окрім позитиву від відмови користуванням соціальними мережами, учасники експерименту відзначали і негативний компонент. Для багатьох сайт “задовольняє глибокі і широко поширені потреби”. Саме тому без нього було важко.

gazeta.ua

Джерело: Вісник Переяславщини