Обласна влада вдячна всім, чий дім став рідним для дітей-сиріт

image
7 Жовтня 2020, 16:00
Поділитися:

7 жовтня заступник голови Київської облдержадміністрації Олег Торкунов та начальник служби у справах дітей та сім‘ї ОДА Ірина Антошко зустрілися з батьками-усиновителями. До Дня усиновлення, який нещодавно відзначили   в Україні, сім‘ї усиновителів отримали від представників Київської обласної влади цінні подарунки та подяки.

«Ми пишаємося і дякуємо всім, чий дім став рідною оселею для дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування, хто зігрів маленькі серця теплом та ніжністю. Великою  любов’ю ви зігріваєте  дітлахів у своїх родинах, даєте їм надію на щасливе дитинство і повноцінне майбутнє, вселяєте у зболені дитячі серця і душі віру в життя. Навчаєте дітей бути самодостатніми, мудрими, впевненими у собі, виховуєте гідними громадянами Української держави», – звернувся до присутніх батьків-усиновителів Олег Торкунов.

Він побажав кожній родині затишку рідного дому, теплих взаємостосунків, розуміння, підтримки один одного, багато здоров’я і натхнення, здійснення всіх задумів.

На території Київської області в родинах зростають1360 усиновлених дітей.

30 вересня Україна відзначала День усиновлення – свято добра та дитячої надії. Це надзвичайно тепле свято для всієї української громади і, насамперед, для батьків і дітей, які волею долі стали однією родиною.

Зазначимо, що станом на жовтень 2020 року в Київській області на обліку перебуває 3391 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Сімейними формами виховання охоплено 2830 дітей. З них 2351 дітей виховуються в сім’ях опікунів, піклувальників та 479 дітей зазначеної категорії проживають в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу.

Повідомляє пресслужба Київської облдержадміністрації.



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація