Обласна година-реквієм «Допоки пам’ять у серці не згасає…» до 90-х роковин Голодомору 1932-1933 років

image
24 Листопада 2023, 17:54
Поділитися:

Напередодні Дня пам’яті жертв голодоморів в Україні учні та працівники закладів освіти Київщини вшанували пам’ять українців, убитих голодоморами 1932-1933 років. Обласну годину-реквієм «Допоки пам’ять у серці не згасає…» провели під гаслом: «Пам’ятаємо! Єднаємося! Переможемо!». Про це повідомили в Департаменті освіти і науки Київської ОВА.

Захід розпочався в селі Тарган Володарської громади біля першого в Україні пам’ятника жертвам Голодомору. Хвилиною мовчання учасники вшанували пам’ять жертв цього страшного злочину геноциду. Продовжили годину-реквієм в онлайн-студії Київського обласного ліцею. Понад 100 закладів освіти Київщини долучилися до події.

Зі слухачами спілкувалися дослідники цієї трагічної сторінки в історії нашої країни: заступник голови Асоціації дослідників Голодомору-геноциду 1932-1933 років, захисник-доброволець Донецького аеропорту, офіцер ЗСУ, голова Спілки ветеранів війни міста Києва, засновник Музею звитяги та трагедії України Олександр Ушинський та історик, краєзнавець, керівник гуртка «Юні екскурсоводи» Центру творчості дітей та юнацтва Київщини Анатолій Бондар.

Зі свого боку юні дослідники презентували пошуково-краєзнавчі роботи, створені на місцевому матеріалі на тему Голодомору 1932-1933 років.

Учасники години-реквієму закликали долучитися 25 листопада до Всеукраїнської акції «Запали Свічку Пам’яті» та засвітити після 16:00 свічку на підвіконні в пам’ять про мільйони замучених голодоморами українців.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація