Обладнання для шкіл і дитсадків, ремонт амбулаторії №7 та підтримка учасників АТО, – «гуманітарні» проекти чергової сесії

image
20 Лютого 2019, 22:27
Поділитися:

Постійна комісія з гуманітарних питань, що відбулась 13 лютого,  розглянула проекти рішень, які депутати затверджуватимуть уже за тиждень на черговій сесії Броварської міської ради.

На порядок денний  засідання було винесено чотири питання, що стосувались внесення змін чи доповнень до положень про відділи і управління.

Одностайним рішенням члени комісії рекомендували депутатам до розгляду на черговій сесії зміни до Положення про управління освіти і науки БМР, затвердження Положення про Броварський міський центр соціальних служб сім’ї, дітей та молоді, затвердження Положення про відділ культури БМР, затвердження Положення про Управління інспекції та контролю БМР.
Розглянули депутати-гуманітарії доповнення та зміни до Програми розвитку системи освіти в м. Бровари.

Відповідно до запитів керівників закладів освіти, для реалізації окремих заходів програми необхідне фінансування у сумі 2038975грн. у тому числі, по бюджету розвитку 1,6 млн грн та 435,9 тис. грн – по загальному фонду бюджету. Додаткове фінансування передбачено на придбання обладнання в сумі 1 311,0 тис. грн для закладів дошкільної освіти:

обладнання для ЗДО «Оленка» (комп’ютерне обладнання, пральна машина, електроплити, електропательня) – 190,0 тис.грн;
плита електрична з духовкою (ДНЗ «Барвінок», «Віночок» – 3 шт.) – 140,0 тис. грн;
пароконвектомат (ДНЗ «Барвінок» – 2 шт., «Малятко», «Золотий ключик») – 650,0 тис. грн;
овочерізка (ДНЗ «Джерельце») – 22,0 тис .грн;
овочечистка (ДНЗ «Червоні вітрила», «Теремки») – 48,0 тис. грн;
м’ясорубка (ДНЗ «Червоні вітрила», «Малятко», «Перлинка») – 42,0 тис. грн;
камера морозильна (ДНЗ «Ромашка», «Віночок») – 32,0 тис. грн;
шафа холодильна (ДНЗ «Казка») – 44,0 тис. грн;
холодильник (ДНЗ «Казка», «Перлинка») – 32,0 тис. грн;
електропательня (ДНЗ «Барвінок») – 26,0 тис .грн;
проектор (ДНЗ «Теремки») – 15,0 тис. грн;
Сстоли виробничі (10 шт.) – 70,0 тис. грн

та придбання обладнання в сумі  292,0 тис. грн для закладів загальної середньої освіти:

музична апаратура (ЗОШ № 6) – 86,0 тис. грн;
жарочна шафа (пароконвектомат) (НВК) – 160,0 тис. грн;
овочечистка (НВК) – 24,0 тис. грн;
шафа для хліба (СШ № 5) – 8,0 тис. грн;
столи виробничі (2 шт.) – 14,0 тис. грн.

Окрім того,  на поточні ремонти закладів загальної середньої освіти у сумі  150,0 тис. грн:

поточний ремонт із заміни вузла вводу водопостачання (ЗОШ № 2) – 150,0 тис. грн.

Ще близько 286 тис. грн необхідно для реалізації заходів програми національно-патріотичного виховання. А саме, проведення гри «Сокіл» («Джура») . За словами очільниці управління освіти і науки БМР Оксани Мельник, наразі ведеться робота із підготовки до проведення всеукраїнської військово-патріотичної гри для старшокласників.  За відповідної підтримки, броварські команди можуть взяти участь у «Джурі» поза межами Броварів (м. Любич – ред.).

Розглянули та підтримали голосуванням депутати гуманітарної комісії питання внесення змін до міської Програми з надання соціальної та правової допомоги демобілізованим військовослужбовцям та військовослужбовцям, які брали (беруть) участь в антитерористичній операції /операції Об’єднаних сил, їх сім’ям та постраждалим учасникам Революції Гідності на 2019 рік.
Серед нововведень – планується доповнити програму підпунктом «Забезпечення відшкодування витрат на поховання загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції /операції Об’єднаних сил згідно положення, що затверджується в установленому порядку» та передбачити на його реалізацію кошти у сумі 40,0 тис. грн.

Серед додаткових запитань депутати розглянули доповнення до Програми діяльності та фінансової підтримки КНП БМР «Броварський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» на 2019 рік. Зміни стосувались капітальних видатків на нову амбулаторію сімейної медицини №7, по вул. Київській, 292. Медичний заклад, що має невдовзі відкритись, потребує капітальних видатків на суму 1966800 грн. З них,  для завершення капітального ремонту необхідно 1486000 грн і на придбання автоматизованих робочих місць – 480 тис. грн.

Останнім розглянули депутати ще одне  додаткове питання. Сам проект рішення стосувався затвердження Програми Громадської спілки «Федерація Футболу м. Бровари» щодо підтримки та розвитку футболу в м. Бровари на 2019 рік.

Доповідачем проекту виступав Логвін М.Г. – голова громадської спілки «Федерації футболу м. Бровари». Програма передбачала виділення чималого фінансування по кількох додатках, серед яких – витрати на змагання та кошториси витрат на ФК «Альянс» та ФК «Бровари». Щодо змісту програми та викладених цифр, у присутніх виникло чимало запитань, утім відповісти по суті на жодне доповідач фактично не зміг. Зрештою, обговорення перейшло «червону лінію», залишивши позаду конструктивний діалог. Докладно про дискусію можна пееглянути на відео.

https://www.youtube.com/watch?v=mkVGxLZF1Ec&t=510s

У результаті голосування більшість депутатів-гуманітаріїв утримались від рекомендації розгляду проекта рішення на черговій сесії.

Обговорення футбольної теми мало продовження на засіданні бюджетної комісії, про що ми розповімо згодом.

Джерело: Трибуна Бровари