Обійняти дуб і помалювати: в столиці відкриють першу інтерактивну екостежку

image
10 Квітня 2019, 09:28
Поділитися:

У травні в Національному природному парку «Голосіївський» з’явиться перша в Україні міська інтерактивна екостежка. Мета проекту – закохати киян в пішохідні прогулянки на природі і довести, що екологічна освіта може бути захопливою для дорослих та дітей.

Загальна площа пару майже 11 тисяч гектарів — це дорівнює площі 15 тисяч футбольних полів. 90% території займають ліси. Під час подорожі екостежкою довжиною 3 км можна буде дізнатися про мешканців Голосіївського лісу, порівняти розмах своїх рук з розмахом крил птахів, свої сліди зі слідами тварин, разом з друзями обійняти найбільший дуб в парку обхватом 7 метрів, а також спробувати себе в ролі художника та зобразити лісовий пейзаж на спеціально встановлених мольбертах.

– За статистикою, 75% сучасних дітей проводять на свіжому повітрі менше ніж годину на день, а більшість дорослих не можуть відрізнити навіть 5-ти видів дерев, — розповідає представник організаторів проекту Сергій Бадрітдінов. —Інтерактивна стежка посеред мегаполісу чудово вирішує обидві ці проблеми. До того ж, міські екостежки— один із головних трендів у світі.

Перша міська інтерактивна екостежка створюється INTERTOP за підтримки Міністерства екології та природних ресурсів України.

Екостежка в Національному природному парку «Голосіївський» буде відкрита 17 травня. Більше про цей проект можна дізнатися на сторінці у Facebook

Нагадаємо, Парк “Кіото”: знову реконструкція, Муніципальна варта та нова вбиральня

Важливі новини та перевірена інформація в Telegram і Facebook.

Джерело: Вечірній Київ