Обіцяють корегування програми Громадського бюджету

image
6 Лютого 2020, 20:05
Поділитися:

На засіданні виконавчого комітету Бориспільської міської ради заслухали звіт відділу економічної політики за 2019 рік. Йшлося і про Громадський бюджет — конкурс проектів, поданих громадянами.

Звітуючи про минулорічний конкурс, начальник відділу Ірина Гончаренко зазначила, що електронна платформа для голосування була простою і доступною, але були певні недоліки, які відділ намагатиметься врахувати. За її словами, зміни до програми, затвердженої торік, будуть внесені, адже навесні розпочнеться прийом проектів, що будуть реалізуватися наступного року. Чиновниця нагадала, що до 1 лютого до відділу економічної політики надійшла лише одна заявка щодо внесення змін до електронної платформи голосування.

Однак на засіданні не згадали про зауваження, які були надруковані у «Вістях» щодо минулого конкурсу.

Нагадаємо, «Вісті» досліджували дану тему: і відбірковий, і заключний етапи викликали запитання і претензії, які містяни висловлювали в соцмережах. Думка громади була почута редакцією, опрацьовані зауваження були узагальнені в матеріалі «Конкурс: мільйон на всіх» у №44(1004) від 29 листопада 2019 р.

Головні тези зауважень: складність процедури голосування, недосконалість програмного забезпечення, незрозумілий принцип відбору проектів, упередженість комісії при відборі проектів, відсутність у  відібраних проектах чіткого плану та обґрунтування бюджетної частини, «зрівнялівка», у результаті якої виграли проекти з найбільшою кількістю голосів, і ті, що набрали кілька.

Запитання – відповідь. «Вісті» запитали Ірину Гончаренко, чи будуть враховані зауваження  при підготовці до конкурсу проектів Громадського бюджету-2020. Вона підтвердила, що відділ працює над змінами до програми, тримає зв’язок із розробником он-лайн платформи, щоб зробити її більш зручною для користування. За словами начальниці, будуть розглянуті пропозиції, надані офіційно, і зауваження, висловлені у  соцмережах та ЗМІ. «Робоча група має свої висновки та бачення змін за результатами минулорічного конкурсу проектів. Як тільки в процедуру проведення конкурсу внесуть зміни, інформація про це буде надана громадськості», — підсумувала  Ірина Гончаренко.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама