«Об’єднуватися мають багаті села із бідними»

image
14 Лютого 2019, 16:36
Поділитися:

«Вісті» поцікавилися позицією голови Київської ОДА Олександра Терещука щодо створення ОТГ на Бориспільщині.
Терещук зазначив, що для впровадження реформи децентралізації важливим є розвиток місцевого самоврядування, що дає безліч переваг. При цьому він наголошує, що Київщина займає одне із останніх міст серед областей України у створенні ОТГ.

«Київщина не має «пасти задніх» у створенні ОТГ, це ганебна ситуація, її слід виправляти, бо від цього страждають жителі області», — говорить губернатор.

За словами Терещука, найвищі показники у Студениківській ОТГ, де надходження до бюджету за рік збільшилися на 60%. На 30% збільшилися бюджети Фурсівської, Медвинської та Дівичківської територіальних громад. Великодимерська, Калитянська та Пісківська ОТГ збільшили надходження на 20%, Тетіївська ОТГ — на 18,1%, а Узинська — на 12,7%.

«Влада не має права маніпулювати виборцями. Бо виграють від такої стратегії лише місцеві «царьки». Об’єднуватися мають багаті села із бідними, щоб не вийшло так, що окремі населені пункти лишилися без бюджету. У кожного села чи міста є свої
переваги, ресурси та потенціал», — наполягає Терещук.

Губернатор не озвучив, як на Бориспільщині мають об’єднатися громади, проте вважає, що влада і громада мають діяти консолідовано.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама