Обговорили проблеми та перспективи будівництва модульних містечок у Гостомельській ОТГ (ВІДЕО)

image
5 Травня 2023, 01:04
Поділитися:

Фото з місця подій

Учора, 3 травня, відбулася пресконференція на тему “Проблеми та перспективи будівництва модульних містечок для переселенців у Гостомельській ОТГ”

Про це повідомляє інформаційний портал “Моя Київщина” із покликанням на запис пресконференції.

Організатором виступила ГО “Об’єднання позаштатних інспекторів АБК” .

Під час заходу розглянули питання організаційно-правових механізмів взаємодії місцевої та обласної влади із Гостомельською громадою та іноземними партнерами.

Зокрема, обговорили питання функціонування модульного містечка у Гостомелі. Наразі воно складається з двох секцій та розраховане на 176 осіб. Модульні будиночки виділила для Гостомеля Польща. 

Представник благодійного фонду “Допоможи Гостомелю” Володимир Гавриш повідомив:

Наразі близько 85% модульного містечка у Гостомелі заповнено. Треба не забувати, що війна ще не закінчилась і є дуже багато людей, які потребують переміщення. Їм потрібно місце, де жити в цей час. Людей набагато більше ніж вільних місць.

Також спікери обговорили довготривалий скандал довкола будівництва модульного містечка та ЖК “Вітрувія”. У 2022 році робітники “Автомагістраль-Південь” розпочали будівельні роботи містечка для переселенців, який було надано в оренду на 5 років ТОВ “Вітрувія”. Суд визнав це рішення протиправним.

Ще одним питанням стала відбудова Мощуна. Представниця садових товариств Мощуна Олена Мельник заявила:

У нас є 8 садових кооперативів, 647 ділянок, 481 будинок. Із них більша половина зруйновані. І Гостомельська військова адміністрація не може нам нічого надати, бо все йде з бюджетних коштів, а ми до них жодного відношення не маємо. Зараз люди почали відбудовувати свої будинки, але все потрібно робити по закону. І дозволу на це ми отримати не можемо.



Читати “Моя Київщина” у Facebook




Джерело