Обговорення Порядку розміщення вивісок на території БМТГ

image
5 Липня 2021, 16:35
Поділитися:

Головна  /  Обговорення Порядку розміщення вивісок на території БМТГ

|  05. 07. 2021

05 липня відбулося засідання «круглого столу» з обговорення проєкту регуляторного акта – проєкту рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради «Про затвердження Порядку розміщення вивісок на території Білоцерківської міської територіальної громади» (далі – Порядок).

Потреба у прийнятті такого рішення викликана наявною великою кількістю та ірраціональністю у розміщенні низькоякісних інформаційних вивісок, що призводить до перенасиченості фасадів будівель, особливо центральної частини і центральних вулиць міста. Крім того, частина існуючих вивісок перебуває в експлуатації багато років, має застарілий дизайн, ненадійну конструкцію, не відповідає сучасним естетичним вимогам організації просторового середовища.

У ході заходу начальник управління містобудування та архітектури – головний архітектор міста Олександр Терещенков поінформував, що метою прийняття даного рішення є врегулювання питання розміщення вивісок на фасадах будівель з врахуванням характеру архітектури навколишньої забудови, містобудівних особливостей міського простору; створення гармонійного інформаційного середовища міста  та визначення вимог до зовнішнього виду вивісок.

Начальник відділу зовнішньої реклами та тимчасових споруд управління містобудування та архітектури Ірина Гаркуша детально зупинилася на основних засадах та поняттях Порядку, поінформувала про вимоги до місць розміщення, вигляду та розмірів вивісок; охарактеризувала матеріали, техніку та стилістику, які мають застосовуватися у тих чи інших випадках, їх освітлення тощо.

Окремо було обговорено правила погодження розміщення вивісок особами, які мають намір їх встановити; недоліки, які найчастіше допускають при подачі документів.

Серед питань, які підняли присутні архітектори були: вимоги щодо розміщення вивісок в історичних ареалах міста; узгодження їх з паспортами вулиць та ін.

Даний регуляторний акт  пройшов всі процедури розгляду згідно з чинним законодавством України, набуде чинності після прийняття відповідного рішення Білоцерківської міською радою.

Порядок розміщений на офіційному веб-сайті Білоцерківської міської ради (ознайомитися можна тут)

У засіданні «круглого столу» взяли участь заступник міського голови Олег Усенко, представники відділів та управлінь міської ради, представники архітектурної спільноти та ін.

Фотогалерея

Джерело: Біла Церква – офіційний сайт