Об’єднання громад відбудеться за принципом спроможності – міністр

image
24 Вересня 2019, 07:58
Поділитися:

Від еволюційного етапу об’єднання громад країна переходить до об’єднання за принципом спроможності. Про це заявила Міністр розвитку громад та територій України Альона Бабак. Відповідна інформація є на сайті Міністерства.
«Ми пройшли еволюційний етап добровільного об’єднання громад і зараз переходимо до наступного – об’єднання за принципом спроможності. Нам не потрібні 73% дотаційних ОТГ, що маємо зараз. Наша ключова задача –спроможні ОТГ та доступні для людей на рівні громад адміністративні та соціальні послуги», — так за її словами, об’єднання за принципом спроможності має стати основою для економічного зростання країни.

Спираючись на стару подрібнену систему адмінтерустрою і організації влади цього не можна було досягти. Тому реформа місцевого самоврядування не повинна загальмуватись, а має пришвидшитись, активізуватись і відбутись.
«Новий адмінтерустрій і надалі матиме три рівні, які відповідають європейській номенклатурі поділу територіальних одиниць. Перший рівень — громада, другий – район, третій — регіон», — сказала Альона Бабак.
Як відомо, Бучанську ОТГ Кабмін визнав неспроможною в частині приєднання Ворзеля і Мироцького. 
Пізніше стало відомо, що на догоду міському голові Бучу Анатолію Федоруку, селищний голова Гостомеля Юрій Прилипко таємно сприяв приєднанню Гостомеля до Бучі, як фінансового донора. 
Підписуйтесь на нас уФейсбук, ІнстаграмтаТелеграм, щоб не пропустити цікавих та актуальних новин Ірпеня та регіону!
Читайте також: Максим Плешко: Гостомель має створити об’єднану громаду
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новости Ірпеня