ОАЕ планують організувати зустріч Зеленського з путіним під час конференції ООН зі зміни клімату, – ЗМІ

image
10 Серпня 2023, 10:35
Поділитися:

10 серпня 2023 г. 10:22

Президент Еміратів Мухаммед бін Заїд планує організувати зустріч президента рф путіна і президента України Зеленського. Саміт лідерів росії та України може відбутися під час конференції ООН зі зміни клімату, яка відбудеться в листопаді в Дубаї.

Про це, як стало відомо KВ, повідомилаL’Orient-Le jour, посилаючись на ексклюзивну інформацію від західних і арабських дипломатів.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

За інформацією журналістів, президент Об’єднаних Арабських Еміратів Мохаммад бін Заїд вже працює над організацією зустрічі президентів “на прохання Папи Франциска”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

НапередодніThe New York Timesповідомляла, що за останній рік Мохаммад бін Заїд двічі їздив до путіна, а в червні 2023-го ОАЕ була почесним гостем на головному інвестиційному форумі країни-агресора.

Нагадаємо, на вихідних у Саудівській Аравіївідбулися переговориз питань миру в Україні. У саміті взяли участь радники з національної безпеки та інші високопосадовці з приблизно чотирьох десятків країн.

Читайте:Саудівська Аравія 5-6 серпня проведе міжнародну конференцію з мирних переговорів про припинення війни в Україні

В Офісі президента заявили, що на переговорах звучали різні погляди на ключові принципи миру для України, проте всі присутнізасвідчили прихильністьпринципам непорушності територіальної цілісності держав.

Раніше глава Офісу президента Єрмаканонсував два саміти щодо Формули миру, один із них – за участю росії.

Голова Офісу президента УкраїниАндрій Єрмак акцентував, що з метою реалізації Формули миру українська сторона використовує трифазну структуру. Перша фаза – це зустрічі з послами, акредитованими в Україні, які присвячені докладному розгляду кожного з пунктів Формули. Друга фаза – Україна ініціює зустрічі радників із національної безпеки з метою пошуку оптимальних формулювань і механізмів імплементації українського мирного плану.

“Першу таку зустріч ми організували в партнерстві з данськими колегами. Вона відбулася в Копенгагені в червні. Наступна зустріч відбудеться незабаром. Її прийматиме саудівське місто. Ми дякуємо обом королівствам за лідерство й рішучу підтримку українських ініціатив”, – сказав керівник ОП.

Третім етапом узгодження Формули миру, за словами керівника Офісу Президента, стане установчий глобальний саміт на рівні лідерів держав, який міг би відбутися до кінця року.

Нагадаємо, у червні на закритій зустрічі в Копенгагені представники України обговорювали“формулу миру”президента Володимира Зеленського, що складається із 10 пунктів.

Читайте:Країни G7 проведуть двосторонні переговори з Україною про формалізацію підтримки, – Спільна декларація

Фото:L’Orient-Le jour

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона